Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Ereğli amfi tiyatro alanına Camii yeri bu gün yapılan Belediye Meclis toplantısında görüşüldü.

Bakanlığın ısrarla sahilde bulunan yeri istediğini belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede hükümet ve Emniyet binasının olmadığını söyledi.

Ereğli’de bulunan tüm siyasi parti ve STK temsilcilerinin bu karara karşı durması için çağrıda bulunan Posbıyık,  “Biz de cami yapmak istiyoruz. Alternatifler sunuyoruz. Ama kabul edilmediği gibi, bize ‘ya kabul et ya da kabul etmiş sayarız’ yazısı gönderiliyor. İstedikleri alan 2200 metrelik sahil alanının 700 metrelik amfi tiyatronun bulunduğu alan. Sahilin 3’de biri gidecek. Ereğlililerin yürüme hakkı, eğlenme hakkı, gezme hakkı yok mu? İskele camisine 120, İsmail Ağa camisine 160, Ali Molla camisine 210 ve Orta camiye 270 metre uzaklıktaki alanı istiyorlar. Biz Ereğli halkının parası ile oraları doldurduk ve yaptık. Bizim doldurduğumuz alanı cami yapmak yerine, denize yapın diyoruz. Sahili elimizden almayın. Denize doldurmak 50 milyon lira dedi vali. Para verelim gelin camiye çok ısrar ediyorsanız denize yapalım. Askeri lojmanları gösterdik. Ki, askerler Kemer’deki lojmanlarla birarada olsunlar istiyorlar. Alternatifler sunuyoruz ama illaki ki sahil. Neden sahil? Ereğli’deki başta AK Parti ilçe Başkanı ve STK’lar olmak üzere bu karara karşı durmaya ve sahilimizi vermemeye çağırıyorum”  diyerek destek istedi.

Editör: TE Bilisim