Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi’nde sular bir türlü durulmak bilmiyor.

Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecini oldukça sıkıntılı bir şekilde atlatan CHP Ereğli’de şimdi de liste krizi yaşanıyor. Edindiğimiz bilgilere göre, Mustafa Özkan imzası ile Ereğli İlçe Seçim  Kurulu’na verilen bir itiraz dilekçesinde: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Meclis listesinde yer alan 3 meclis üyesi adayının, parti yönetimlerinde yer aldıkları ve bu isimlerin 1 Aralık 2018 tarihine kadar partideki görevlerinden istifa etmedikleri için adaylıklarının geçersiz olduğu” ileri sürüldü.

Adaylıkları düşecek mi?

İddiaya konu olan yöneticilerden Dr. Eylem Ertuğrul Halil Posbıyık’ın listesindeki en etkili ve seçim sonucuna etki edecek bir isim olarak göze batarken, sözkonusu şikayetin ardından 3 belediye meclis üyesi adayının adaylıklarının düşebileceği güçlü bir olasılık olarak görülüyor.

Yönetimden 9 istifa

Diğer taraftan CHP Ereğli İlçe Başkanlığı yönetim kurulunda yer alan 9 yönetim kurulu üyesinin de istifa dilekçelerini parti genel merkezine verdikleri öğrenildi. Yönetim kurulu üyelerinin istifa etmelerinin amacı ise mevcut başkan ve yönetim kurulunu görevden düşürmek.

Editör: TE Bilisim