Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları “ÇED Sürecine  Halkın Katılımı Toplantısı” düzenliyor. Erdemir Kültür Merkezi’nde 5 Eylül’de gerçekleştirilecek olan ÇED toplantısında, ilçe halkının görüş ve önerileri belirlenecek. 5 Eylül 2019 tarihinde Erdemir Kültür Merkezi’nde saat 14.30’da düzenlenecek olan toplantıya, tüm bölge halkı davet edildi.

Erdemir'den yayınlanan ÇED toplantının davet yazısı şöyle: “Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. tarafından, Zonguldak İli, Ereğli İlçesi, Uzunkum Caddesi, No:7 adresinde, “2. Yüksek Fırının Yeniden Kurulumu ve Modernizasyonu, 4. Kok Bataryası ve Tali Mahsuller Tesisi Kapasite Artışı” projesinin yapılması planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır.”

Sırada HES için ÇED toplantısı var
2. Yüksek Fırının Yeniden Kurulumu ve Modernizasyonu, 4. Kok Bataryası ve Tali Mahsuller Tesisi Kapasite Artışı için ÇED toplantısı düzenleyen Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın, önümüzdeki günlerde de kurmayı düşündüğü ve yasal süreci devam eden HES için ÇED toplantısı yapması bekleniyor. Özellikle HES projesi için çevrecilerin ve siyasilerin nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.


Editör: TE Bilisim