Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ERDEMİR’in Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi öncesi eylem çağrısına AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Eyleme ne gerek var” dedi.

Erdemir'in Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alınması talebi ile ilgili süreçte ilgili bakanlık nezdinde yürütülen görüşmelere öncülük eden Adalet ve Kalkınma Partisi Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, Karadeniz Ereğli halkının taleplerinin dikkate alınacağını belirttiği günlerde Belediye Başkanı'nın Erdemir ve OYAK karşıtı eylemlere girişeceklerinden bahsetmesini eleştirdi.

Çakır'ın açıklamalarından çarpıcı başlıklar şöyle:

*Eksikleri ve yanlışları birlikte düzeltmemiz lazım.

*Ereğli'yi yönetenler olarak sorumluluğumuz, ilçeye gelecek olan yatırımları arttırmak ve işsizliği azaltmaktır.

*Özel endüstri Bölgesi kapsamına dahil olma talebi kabul edilirse Ereğli'nin gelirlerinin kayba uğramaması gerekir.

*Erdemir'in Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alınması talebi dün masaya gelmiş değil; ayrıca iş bitmiş de değil.

*Bu süreç Karadeniz Ereğli açısından çok önemli ve sürece zarar verecek, maksadı aşacak açıklamalardan uzak durulması gerekir.

*Bu süreçte siyaset gütmediğimiz gibi katkı vermeye çalıştık.

*Ereğli halkının taleplerini dinleyen ve yanımızda olan Bakan Varank'a şükranlarımı sunuyorum.

*Bu dosya dokuz aydır bakanlıkta bekliyor. Ereğli halkının talepleri tam anlamıyla yerine getirilmedikçe de imzalanmayacağı bizzat Sayın Bakanımız tarafından bize söylendi.

Sayın Bakan ‘Siz rahat olun, sizin istemediğiniz bir imza atılmaz burada’ demiş, o halde eylemlik bir durum yok ortada. Aslolan vatandaşımızın çıkarıdır. Şehirde kavga edilecek bir şey yok.

Editör: TE Bilisim