Son haftalarda Ereğli İlçesinde yaşanan ciddi hava kirliliği nedeniyle medya ve vatandaşın tepkisi sonrası İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ERDEMİR’e yazdıklarını ve işlem başlattıklarını açıkladı.

Ereğli’de tek Demir Çelik fabrikası olan ERDEMİR yetkilileri ise kısa bir açıklama yaparak kirlilikten sorumlu olmadıklarını açıklayarak sağıra yattı.

Hava kirliliğinin hat safhaya gelerek insan sağlığını tehdit etmesi üzerine medya ve vatandaştan gelen tepkiler üzerine Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ERDEMİR’in yüksek fırında basınç sıkışması neticesinde kirli havayı bırakmak zorunda kaldıklarını bildiğini açıkladı.

ERDEMİR’in kamuoyunu yanıltan açıklamasına rağmen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede yaşanan hava kirliliği nedeniyle ERDEMİR’le kavga ettiğini ve hava kirliliğini gidermek için ERDEMİR’in çözüm aradığını belirterek, “Şehrimizde hava kirliliği konusu var. Benim yıllardan beri söylediğim hava kirliliği konusunda son günlerde sıkıntılı zamanlardan geçiyoruz. Özellikle yüksek fırında basınç sıkışması neticesinde kirli havayı bırakmak zorunda kaldıklarını biliyorum. İlgilerle görüşüyorum. Yetkililerin en üst kademesindekilerle görüşüyoruz, İl Çevre Müdürlüğü ile görüşüyorum. Sürekli görüşmeler halindeyiz. Bu kirliliğin tamamen ortadan kalkması için en üst kademedeki yetkililerle görüştüm, bir çevre projesinin bitmek üzere olduğunu, 50 milyon liraya bir proje hazırlandığını ve partiküllerin tamamen absorve edileceği teknolojik bir çalışma içerisine girdiklerini söylediler” diyerek ERDEMİR yetkililerini yalanlamış oldu.

ERDEMİR Yetkilileri bu açıklamayı yapmıştı:

Editör: TE Bilisim