AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programlarının Zonguldak’ın Ereğli ilçesi ayağı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, 2023 seçimine güçlü gireceklerini; hedeflerinin ise 2028 seçimleri olduğunu söylerken, Ereğli'nin AK Partili olacağını söyledi.
Bozkurt: “2023’te Cumhurbaşkanımızı tekrar Külliyeye yollayacağız”
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ilk yerel seçimde Ereğli Belediyesi’ni ‘ak belediye’ yapacaklarını söyledi. Salondaki kalabalıktan dolayı mutluluğunu dile getiren Bozkurt, “bugünkü bu tablo 2023’ün ayak sesleri olarak algılanabilecek bir tablodur. İnşallah 2024 yerel seçiminde Ereğli’de ak belediyeciliği olacağının inancıdır bu tablo. Partimiz sağlık, ekonomi, ulaşımda; her türlü alanda binlerce hizmeti devreye soktu. Bunları saatlerce saysak anlatmakla bitiremeyiz. Yapacaklarımızı da saatlerce anlatsak bitiremeyiz. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımıza binlerce kez teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra ki süreçte, 2023’te Cumhurbaşkanımızı tekrar Külliyeye yollayacağız” ifadelerini kullandı.
Uncuoğlu: “Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde inşallah Türkiye çok daha büyüyecek”
AK Parti MKYK Üyeliği yapmış 25. 26. ve 27. dönem Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu da, partililere seslenişinde, “Türkiye Buluşmaları kapsamında Ereğli’mizde gerçekleştirdiğimiz bu güzel buluşmayı, coşkulu katılımınız ile bize moral ve motivasyon verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.
Konuşmasında ‘Büyük Türkiye’ vurgusu yapan Uncuoğlu şunları söyledi:
“Bu program illerimizde bir bakanımız, genel başkan yardımcılarımızdan biri ve tüm ilçelerimizde eş zamanlı olarak icra ettiğimiz; sivil toplum kuruluşları ile buluştuğumuz, esnaf ziyaretleri yaptığımız, kanaat önderlerini ziyaret ettiğimiz bir programdır. Biz ‘ilklerin partisiyiz’ dedik her zaman. Biz milletin derdi ile dertlenen, öyle sıradan bir siyasi parti olmadığımızın her zaman altını çizdik. Biz istikametini milletinden alan bir parti olduğunu, milletin iradesini asla başımızın üstünden indirmeden bunu bir emanet olarak bilip taşıyacağımızı hamt olsun 20 senedir hem icraatlarımız hem davamız ile hem de bu millete kalkan her düşmanlık vesilesinde meydanlarda coşkuyla gösterdik.
Türkiye’miz büyüdükçe, geliştikçe, iddiasını arttırdıkça; bu coğrafyada ‘ben de varım’ dedikçe, ‘Türkiye varken bu masalar kurulamaz, Türkiye yok sayılamaz’ dedikçe, coğrafyanın tüm mazlumlarını her türlü meselesinde koşan, Türkiye’nin meselesi de iddiası da devam ediyor. Çünkü bu topraklar öyle topraklar ki, ecdat, her karışı için kanını döktü. Bu topraklar böylesine kıymetli olduğu için; bu koca coğrafyayı parçalayıp coğrafya üzerindeki hesaplarını bitirmediler. Türkiye güçlendikçe onlar da Türkiye üzerindeki kahpe, sinsi düşmanlıklarını, oyunlarını ve planlarını devam ettirdiler. Terör oldular, bomba oldular insanımıza kıydılar. Askerimizi, polisimizi şehit ettiler. Lobiler oldular, algı yönetmeye kalktılar. Yıllarca basını yönettiler. Yeri geldi içimize yerleştirdikleri hainler ile Türkiye’nin önüne yargı darbeleri, askeri darbeler, medya darbeleri organize ettiler. Türkiye’nin önüne tuzaklar kurdular. Yeri geldi faiz lobisi olarak karşımıza çıktılar. Dövizin fiyatını arttırmak, Türkiye’de ki bankacılık sistemini çökertmek için kıtalar arasında sabaha karşı operasyonlar yaptılar. Bu mücadele devam edecek. Türkiye iddiasını sürdürdükçe, coğrafyadaki mazlumlarını kaderini belirlemek için ‘biz de varız’ dedikçe bu mücadele devam edecek. Bu coğrafyanın kıymetini de Allah’ın izni ile bu kriz sürecinde liderliği ile mücadelesi ile en iyi şekilde ortaya koyan, uluslararası liderlik gösteren Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde inşallah Türkiye çok daha büyüyecek.” 
“Türkiye üs olacak”
Terör olayları yanı sıra pandemi süreci ve Rusta-Ukrayna Savaşı ile enerji ve ekonomik piyasalarda oluşan olumsuzluklarla başarıyla baş edildiğini ifade eden Uncuoğlu; Türkiye’nin enerji, lojistik ve ticarette bölgenin önemli bir üssü haline geleceğini savundu.
Sözlerinin devamında Uncuoğlu, 2023 ve 2024 seçimlerinin önemine ve mutlaka kazanılması gereğine vurgu yaparak “parti içindeki tüm kırgınlıklar, dargınlıklar bir yana 2023 seçimleri bir yana” dedi.
“Ereğli AK Partili olacak”
2023 seçimlerine parti teşkilatları olarak en iyi şekilde hazırlanacaklarını belirten Milletvekili Uncuoğlu, “hep beraber sandığımıza sahip çıkacağız. Teşkilat görevlerimizi yapmak bir yana görevim yok diye beklemeyeceğiz. Teşkilatımızın kapısını aşındıracağız; başkanım ne yapabilirim, bizim mahallede tanıyalım şu seçmen listelerini, biz sandık esaslı çalışmayı bu dönem çok daha başarılı yapalım diyeceğiz. 2023’ün artık ne anlama geldiğini biliyoruz, ne kadar önemli olduğunu biliyoruz kazanmak için ne kadar çok sebep var gördük, biliyoruz, yaşıyoruz dünya yangın yeri. Maalesef etrafımız hep savaş coğrafyası. Bizim güçlü olmamız lazım, ayakta durmamız lazım. Cumhurbaşkanımızın iradesiyle yola devam etmemiz lazım. Hepinizin ayağına sağlık bu salonu böyle doldurdunuz, inşallah teşkilatlıları da sandıkları da böyle dolduracağız ve inşallah ilçe başkanımızın da altını çizdiği gibi Ereğli’mizi de AK Parti belediyeciliği ile de buluşturacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim