Ereğlili olan ERDEMİR Genel Müdürü  Niyazi Aşkın Peker’e çağrıda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Po. Dr. Eylem Ertuğrul, OYPA çalışan işzilerin kadroya alınması sözünü hatırlattı.

ERDEMİR’in Ereğli esnaflarına yüzü dönmesi gerektiğinin de altını çizen Ertuğrul, “Ne acıdır ki, son olarak 2019 Yerel İdareler Seçimleri sürecinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzıyla OYPA’da çalışan taşeron işçilerimize daimi kadroya geçecekleri vaadinde bulunanlar, aradan üç buçuk yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen bu sözleri için tek bir adım dahi atmamışlardır” dedi.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

Erdemir’in başına Ereğlili birinin genel müdür olarak atanmasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

Genel Müdür Sayın Aşkın Peker Ereğli için bir şanstır.

Ereğli’yi bilen ve sosyal hayatın içinde olan biri olan Aşkın Peker ile birlikte Ereğli’nin daha fazla ihtiyacı olan diyalogların da zaman geçirilmeden başlayacağına inanıyorum.

Ereğli olarak öncelikli beklentilerimizin başında kuşkusuz Erdemir’in çevre kirliliğine sebep olan eksiklik ve hatalarını yok etmesi ve telafi yoluna gitmesi gelmektedir.

Erdemir’in hava filtrelerinden kaynaklanan sıkıntılarına çözüm bulunacağına inanıyor ve çevre sağlığı konusuna daha fazla hassasiyet gösterileceğini ümit ediyorum.

Kuşku yok ki Erdemir Ereğli’ye çok şey katıyor; ama Ereğli’den de çok şey götürüyor. Bunu da kabul etmemiz lazım.

Erdemir yıllar boyunca birçok yan sanayi tesisinin üretip çalışmasına da vesile oldu ama birçok tesisin de kapanmasında baş aktördü. “OYAK sadece kendi kârını düşünüyor.”, düşüncesini silmek için OYAK ve Erdemir’in Ereğli esnafına daha sıcak bakması,  Ereğli sanayicisinin, tüccarının ve esnafının önlerini açacak hamlelerde bulunması gerekli hale gelmiştir.

Erdemir, Ereğli ve yöresinin en önemli istihdam kapısıdır. Bu sebeple de fabrikaya yeni işçi alımları olması gündeme geldiğinde önceliğin bu kentin evlatlarına verilmesi gerektiğini sıklıkla vurguluyoruz.

Üzerinde durulması gereken ve başlı başına sorun olarak kabul edilmesi gerektiğine inandığımız diğer konu da OYPA’lı işçilerimizdir.

Ne acıdır ki, son olarak 2019 Yerel İdareler Seçimleri sürecinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzıyla OYPA’da çalışan taşeron işçilerimize daimi kadroya geçecekleri vaadinde bulunanlar, aradan üç buçuk yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen bu sözleri için tek bir adım dahi atmamışlardır.

Ömürlerinin en güzel ve en verimli dönemlerini OYPA çatısı altında harcayan ve gelecekle ilgili tek beklentileri bir gün Erdemir personeli olarak çalışmaya devam etmek olan yüzlerce işçi, yeni genel müdür Aşkın Peker’e umutla bakmaktadır.

Sayın Peker’in de OYPA’lı emekçilerin bu haklı beklentileri karşısında olumlu ve kalıcı adımlar atılması için gereken mücadeleyi göstereceğine inanmak istiyoruz. Aksi halde bu emekçiler önümüzdeki iki büyük seçim sürecinde de iktidar partisinin seçim malzemesi olacak, birileri yine ve yeniden bu insanlara umut satmaya devam edeceklerdir.

OYPA ile OYAK bir bütünse OYPA’lı işçilerin de bu bütün içinde kabul edilmesinin zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir.

Editör: TE Bilisim