Kısa adı BATİYAC olan Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti üyeleri aileleriyle birlikte iftarda buluştu. 

BATİYAC Başkan Yardımcısı Mustafa Keleş’in Çavdarlı’daki evinin bahçesinde düzenlenen iftar programına aileleriyle birlikte yaklaşık 70 gazeteci katıldı. 

Kdz.Ereğli’de kaybolmaya yüz tutan meslek içi dayanışmanın güzel bir örneğinin sergilendiği  

“DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR” 

Programda konuşan BATİYAC Başkanı Sina Çıladır; “Bu güzel programa desteklerini esirgemeyen Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a, Subaşı Kasabı Sahibi Yüksel Başkan’a, Kasap Sinan’ın sahibi Sinan Durdu’ya, Karanfil Pastaneleri Sahibi Zelkif Öztürk ve Taner Karanfil’e, İşadamı Turgut Tanyıldız’a, Önceki Dönem Belediye Başkanımız Murat Sesli’ye, Erba Temizlik Ürünleri Sahibi Barış Ögüt’e, Kayalar Manav’ın Sahibi Süleyman Danışmaz’a, Lido su bayi Dursun Karataş’a teşekkürlerimi sunarım.” 

“YENİ MEDYA YASASI MESLEĞE DİSİPLİN GETİRECEK” 

“Bu tür etkinlikler mesleki içi dayanışmanın daha da kuvvetlenmesi için önemli. Kdz.Ereğli’de yanlış politikalar, yanlış ilişkiler, meslek dışı bireylerin müdahalesi sonucu, mesleğimizde belli miktarda erozyon oluştu. Ama bu erozyonu onarmak da, bizlerin görevi. Her zaman söylediğimiz gibi, BATİYAC Ereğli ve gazeteciler için bir şans. 1 sene içerisinde hızla büyüyen ailemize yakın zamanda yeni gazeteci arkadaşlarımızda katılacak. Mayıs ayında çıkacak olan Yeni İnternet Medya Yasası mesleğimize bir disiplin getirecek.” 

“BASIN SİTESİ TALEP BAŞVURULARI VALİLİK VE KAYMAKAMLIĞA YAPILMALI”  

“Daha öncede söylediğimiz gibi, TOKİ tarafından Gülüç’e yapılması planlanan TOKİ Basın Sitesinde şaibeye yol açılmaması ve gazetecilerin mağduriyet yaşamaması için başvurular Zonguldak Valiliği ve Kdz.Ereğli Kaymakamlığı tarafından kabul edilmeli. Bunun kontrolü derneklere verilmemeli. Maalesef bu konuda tecrübeliyiz. Bu konudaki her gelişmeyi meslektaşlarımızla paylaşacağız”, dedi. 

Çıladır, iftar organizasyonlarının geleneksel hale geleceğinin altını çizdi. 

KERGEP Başkanı Yiğitcan Yıldırım’ın da katıldığı iftar programı sonrası, misafirlerle çay sohbeti yapıldı. 

Editör: TE Bilisim