Bugün çeşitli ziyaretlerde bulunan Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, beraberinde Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Erdemir Caddesinde bulunan Gümelililer kahve toplantısına katıldı. Çok sayıda Gümelili vatandaş tarafından coşkuyla karşılanan Halil Posbıyık, burada yaptığı konuşmada, Ereğli’de yaşayan ve Ereğli’de ekmeğini kazanan herkesin Ereğlili olduğuna dikkat çekti.

CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, kahvehanede bulunan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; “Ereğli’yi yeniden yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için el ele verelim. 31 Mart’ta desteğinizi bekliyorum” dedi. Posbıyık, canlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Biliyorsunuz benim canlara karşı ayrıca bir sempatim var. Çünkü onlar Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrasi aşığı ve hatta benim ifademle, ‘Türkiye Cumhuriyetinin sigortası’ olarak bakarım onlara. Hep onların yanında oldum, canlarda her zaman benim yanımda oldu. Parti farkı gözetmeksizin yanımda oldular. Mesela Cemevi yapılmak istendiği zaman gecemi gündüzümü oraya verdim. Hatta geceleri gelirdim, hiç bitmeyecek diye, belirtilen tarihe yetişmeyecek diye müteahhitleri tehdit ediyordum sizlere Ereğli’de iş yaptırmam diye. Ben samimiyetle söylüyorum, sizleri çok seviyorum. Biraz daha fazla eşlerinizi, hanımları daha çok seviyorum. Çünkü onlar hakikaten bana çok büyük sevgi gösteriyorlar, o canlar, hanımefendiler. Beni nerede görürlerse yaşlısı genci sarılıp öpüyorlar. Aramızda büyük sevgi bağımız var. Hepinize şükranlarımı sunuyorum, bütün arkadaşlarıma. Buradan ayrıldıktan sonra lütfen selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

CHP Ereğli Belediye Meclis Üyesi birinci sıra Adayı Yaşar Balcı da, Belediye Meclis listesinde yer alan meclis üyelerini Gümelili vatandaşlara tanıtarak, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde tüm canların desteğini beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim