(ÖZEL HABER)

AK Partide teşkilat yöneticilerinin milletvekili adaylığı için gayrı resmi seçim takvimi işlemeye başladı.

İl başkanlarının aday adaylığı konusunda nabzını yoklayan AK Parti’de, Genel Merkez’in onayı olmadan adaylık için istifa edilmemesi talimatı verilirken, onay verilen il başkanlarından bu ay sonuna kadar istifaların alınacağı belirtiliyor.

Zonguldak’ta ise 8 ilçe başkanı arasında Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, İlçe yönetim kurulu toplantısında istifa edeceğini gündeme getirdi. Kendi yönetimi ile anlaşamayan Bozkurt’un İlçe Başkanlığı teklif ettiği isim ise Belediye Başkan adaylığını düşündüğü için teklifi kabul etmediği öğrenildi.

Kaçmak için istifa edecek!

Saffet Bozkurt, yerine İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sezer’i bırakmak istediğini ancak Sezer’in “Ben Belediye Başkan adayı olmak istiyorum” diyerek kabul etmediği siyasi kulislerle yansırken, Bozkurt’un adaylıktan çok İlçe Başkanlığı’nı bırakarak kaçmak istediği iddia ediliyor.

Yönetimi ile anlaşamıyor

17 Ağustos 2020 Yılında AK Parti Ereğli İlçe Başkanı olan Saffet Bozkurt, kendi eliyle yaptığı 30 kişilik İlçe Yönetiminin yaklaşık yarısı ile görüşmediği, toplantıları 15-16 kişi ile yapmak zorunda kaldığı biliniyor.

Editör: TE Bilisim