Kişisel menfaatler, toplum menfaatlerinin önüne geçti…
İşsiz gençlerin ERDEMİR’in kapısında iş beklediğini belirten Niyazi Özcan, iktidar, muhalefet ve ETSO Yönetiminin oturduğunu söyledi.
“ETSO Başkanı siyaset yapacaksa yeri TSO değil” diyen Özcan, Ereli de küçük bir gurubun gelecek planlarında sadece Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği ve TSO Başkanlığı’nı tayin ettiklerini söyledi.
 
Özcan basın açıklamasında önemli konulara değindiği açıklaması şöyle; "Kdz.Ereğli iş dünyasının önem arz ettiği Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapılalı 3 yılı geçti ama gelinen noktada maalesef güven suiistimal edildi. İş dünyasının güveni erozyona uğratıldı.
Strateji kocaman bir sıfır. Gelişen konjonktürlerin hiçbirine ayak uyduramayan ciddiyetten uzak yapının getirdiği bilinçsizlikle yönetilmeye çalışılan bir TSO.
TSO ‘birkaç telefon mesajından başka bir iş yapmaz’ denen kurum haline geldi. Yine bu dönemde üzülerek, kişisel menfaatlerin toplum menfaatlerinin önüne geçtiğini gözlemledik.

İstanbul’da gizli kapaklı toplantı…
İstanbul’da yapılan gizli kapaklı toplantılarla üyelerin degil, yöneticilerin menfaatlerinin masaya yatırılması gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldık. Bu yüzden TSO’nun merhum Yaşar Tetiker’den kalan ağırlığı korunamadı.
Maalesef bugün muhalefette bulunan arkadaşların tek bir önerge dahi vermemesi de çok enteresan bir durum. Bu arkadaşın tekrar ‘aday olacağım’ demesinde bir çapan oyunumu dönüyor! muhalefetle iktidarı birleştiren bir güç mü var? diye düşünmemek elde değil.
Bizler sık, sık yaptığımız açıklamalarla mevcut TSO’nun yanlışlarını, hatalarını gözler önüne serdik. Bir nevi denetim mekanizması rolü üstlendik ve üstlenmeye de devam edeceğiz.
Şimdi soruyorum:
İktidara ve muhalefete ERDEMİR’ in savunma sanayisi için ürettiği Zırh Çelik neden Manisa’ya gitti ve 400 Ereğlili gencimizin iş hayali neden heba edildi? Buna neden TİCARET VE SANAYİ ODASI duyarsız kaldı, sahip çıkmadı, yada çıkamadı?Kimden neden çekindiniz? Kafanızda siyaset yapmak varsa başarısızlık kaçınılmaz oluyor.

İşsizler bekliyor, siz oturuyorsunuz
Yazık çok yazık..
Ve yine iktidar ve muhalefete soruyorum: Erdemirin kapısında günlerce bekleyen 10 bin genç kardeşlerimiz bir iş imkanı doğacak diye çektiği çile çabası ve karşılığında bir kişi dahi işe alınmadı. Sizlerde yönetici olarak oturmaya devam ediyorsunuz gerçekten tarihe geçeceksiniz..
Şimdi size Ereğli’de ufak bir grubun gelecek planlarından bahsedeceğim...
Bunlar bir elin parmağı kadarlar.. Kafalarında belediye başkanı, milletvekili ve TSO başkanlığı tayin ediyorlar.!!!

Seçimler yaklaşıyor, yeni bir hamlenin içindeler…
TSO seçimleri yaklaştığı için şuan yeni bir hamle içerisindeler. Mevcut yönetimin tekrar seçimi kazanması ve kraliyetlerinin devamı için NİYAZİ ÖZCAN’DAN seçimi alamayacaklarını anlayınca hemen 3.bir adayı toplaşalım NİYAZİ ÖZCAN’dan birşey kırpabilirse belki bir ihtimal diye böyle bir hamlenin içindeler. Finansmanını bile taahhüt ederek; yapılmaya çalışılan bu hamle her ne kadar aciziyet göstergesi olsa da bu oyunda başrol teklif edilen arkadaşın kullanılmaya çalışılmasının aşikar yapılması dikkat çekmektedir.
Şimdilik isimler üzerinde durmayacağım. Fakat bir konunun üstünde durmadan da geçemeyeceğim. Sayın TOBB Başkanı M.RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’nun bir davet üzerine şehrimize gelmesi ve bir çayınızı dahi içmeden, şehrimizden ayrılması sizin bir utanç madalyanız olarak boynunuzda kalacaktır.


 

Editör: TE Bilisim