Karadeniz Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi seçimleri öncesinde Kooperatifi Başkan adayı Cevdet Civelek ve yönetim kurulu adayları Okan Şimşek, Fatih Gürgün, Ayhan Erol ve Emin Karakaya Subaşı, Kızılcapınar, Ormanlı ve Kaptaş esnaflarını ziyaret etti.

Başkan adayı Cevdet Civelek, 4 Şubat’ta yapılacak olan seçimin ziyaret edilen esnaflarında dile getirmesi ile birlikte açık oylama el kaldırma usulüyle değil de kapalı oylama sandık usulüyle yapılmasını talep edeceklerini ifade etti.

Kışla Sanayi Sitesi ve Kışla Mahallesi esnafları ziyaretlerinin ardından Başkan Adayı Cevdet Civelek ve yönetim kurulu üyeleri Subaşı, Kızılcapınar, Ormanlı ve Kaptaş esnaflarını ziyaret etti. Ziyarette çalışmaları hakkında bilgiler aktaran başkan adayı Cevdet Civelek ve yönetim kurulu üyeleri şeffaf bir yönetim olacaklarını ve Kooperatifin çok daha iyi noktaya gelmesi için var güçleri ile çalışacaklarını ifade ettiler.

Ziyaretler sonrasında açıklamada bulunan Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi başkan adayı Cevdet Civelek “Bugün Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi seçimleri öncesinde ziyaretlerimize Subaşı, Kızılcapınar, Ormanlı ve Kaptaş’ta devam ettik. Bizlere karşı yoğun ilgi ve alaka buralarda da devam etti. Esnafımız ve kooperatif üyelerimiz artık bir kan değişikliği olmasının gerektiğinin altını çizerek bizleri karşıladılar. Yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber gittiğimiz her mekânda her işyerinde her yaptığımız görüşmede bu bilgi bizlere sunuldu. 4 Şubat Cumartesi günü olacak seçimde genç olmalarına rağmen uzun yıllardır ticaret yapan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber bu ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum. Şuana kadar bize gelen bütün bilgilerde adaletsiz bir şekilde kredi verildiği söyleniyor. Biz ilk aday olduğumuzda yaptığımız basın toplantısında da şunu dile getirmiştik kredinin mutlaka adaletli şekilde dağıtılmasını söylemiştik. Bu konuda hiçbir üyemizin hiçbir esnafımızın şüphesi olmasın ki krediye başvuran herkese adaletli bir şekilde kredileri tespit edilip verilecek. Bu konuda kimsenin hakkı kimsede kalmayacak hem sizlerin hem de basının aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyorum. Bugüne kadar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinde iki adaylı bir seçim olmadı hep tek adaylı bir seçim oldu. 4 Şubat’ta yapılacak olan kongrede biliyorsunuz iki aday yarışa giriyor. Bu kooperatifin seçimlerinde biz oylamanın açık, el kaldırma usulüyle değil kapalı sandık usulüyle yapılmasını talep ediyoruz. Kapalı oylama yapılacak olan seçimde herkes hür iradesiyle oyunu sandığa bırakacaktır. Bir kez daha diyorum ki yapılacak olan seçimin kapalı oylama ile yapılmasını altını çizerek hatırlatmak istiyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim