Gazeteci Sina Çıladır, Posbıyık’ın “Arazi ve arsa işlerini Bir Vekil, Bir Müdür ve 5 emlakçı  emlakçı yapıyor” iddialarının perde arkasını araştırdı.

Çıladır’ın haberine göre; Ereğli Milli Emlak Müdürü Cevdet Çiftçi Milli Emlak’a ait arazilerinin m2 birim fiyatını belirlemek amacıyla AK Parti önceki dönem İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen ve AK Partiye yakın emlakçıları bilirkişi olarak tayin ederken, fiyat araştırmasında tekelleşmeye neden oluyor.

İşte Sina Çıladır’ın o haberi;

Yeni Ufuk Posbıyık'ın iddiaları araştırdı.. İşte o belgeler..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Kasım ayı olağan meclis toplantısında yaptığı gündem dışı konuşmada ‘Kdz.Ereğli’nin kaymağını 5 emlakçı yiyor’, iddiasını Yeni Ufuk sizler için araştırdı.

Araştırma neticesinde resmi belgelere ulaşan Yeni Ufuk ekibi, Başkan Posbıyık’ın ‘bir daire müdürü’ olarak bahsettiği ismin Milli Emlak Müdürü Cevdet Çiftçi olduğu bilgisine ulaştı.

“FİYATLAR ÇARPITILIYOR MU?”

Yeni Ufuk ekibi tarafından ulaşılan belgelerde Milli Emlak Müdürü Cevdet Çiftçi’nin birim satış fiyat bilgisi için AK Parti önceki dönem İl Genel Meclis üyesi Ayhan Taşdelen’i bilirkişi olarak tayin etmesi dikkatlerden kaçmadı. Taşdelen’e yakın 4 emlakçı ve Taşdelen’in Başkanı olduğu Batı Karadeniz Emlakçılar Derneği’nden alınan arsa m2 birim fiyatlarıyla tekelleşmeye gidildiği iddia edildi.

“MESLEKİ YETERLİLİKLERİ VAR MI?”

Milli Emlak Müdürü Cevdet Çiftçi’nin Kdz.Ereğli’de 50’ye yakın emlakçı varken, m2 birim satış fiyatı araştırması için AK Parti’ye yakın isimlerden ve mesleki yeterliliği olmayan kişilerden resmi yazıyla fiyat talep etmesi kafalarda soru işaretine neden oldu!..

5 EMLAKÇI’NIN İSİMLERİ ORTAYA ÇIKTI

Milli Emlak Müdürü Cevdet Çiftçi’nin, Kdz.Ereğli’de Batı Karadeniz Emlakçılar Derneği (Başkan Ayhan Taşdelen), AK Emlak (Ayhan Taşdelen), Mutlu Emlak (Hüseyin Mutlu), İlker Emlak (Hasan Durgut) ve Orhan Gayrımenkul Danışmanlık (Orhan Aksoy)’a işbirliği içerisinde olduğu, arsa m2 birim fiyatlarını bu ekip ile birlikte belirlediği iddia edildi. Kdz.Ereğli’de bu yöntemle arsa konusunda tekelleşmeye gidildiği ileri sürüldü.

"DERNEK YÖNETİMİNİN HABERİ VARMI?"

Batı Karadeniz Emlakçılar Derneği adına Başkan Ayhan Taşdelen tarafından kaşeli imzalı birim fiyatı verilmesinden ise dernek yönetiminin haberi olup-olmadığı ise merak konusu oldu..

Editör: TE Bilisim