Dün gece saatlerinde köy sakinleri tarafından cüruf taşıyan kamyonların önünü kesilirken, olay yerine Jandarma ekipleri çağrılmıştı.

Roj Metal ve Ege Doğa tesisi’nin Ereğli Belediyesi tarafından mühürlendiğini iddia eden Kavak Dere sakinleri, tesislerin komple mühürlenmediğini öğrenince büyük şok yaşadı.

Jandarma ekipleri işletmede kısmı mühürleme olması nedeniyle vatandaşla karşı kaşıya geldi.

Ereğli Çevre Platformu üyeleri, dün yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından tesisin makinelerinin mühürlü olduğunu, mühürleme işlemenin hikaye olduğunu ileri sürerek dün geceye ilişkin yaşananları paylaştı.

İşte o paylaşım;

ROJ METAL VE EGE DOĞA ÇALIŞIYOR. MÜHÜR HİKAYE ...

Kavak Dere sakinleri bu akşam Saat 19.45 de köyün içinde korna çalarak köyü taciz ederek geçen Roj Metal ve Ege Doğa Cüruf kamyaonlarına tepki için kamyonların önüne geçmişti.

Avukatları Mine YILMAZ ' durumdan haberdar haberdar ettiler.

Av. Mine YILMAZ Güvenlik güçlerinin Kamyonlarda kaçak cüruf taşındığını irsaliye ,fatura ve kantar fişi tutanağı tutulması gerektiği için Güvenlik güçlerini çağırdı.

Güvenlik Güçleri tutanak tutmama konusunda dirençli davrandı. Tutanak tutmamaya gerekçe olarak. Ereğli belediyesi tarafından mühürlenen işletme değil , üç adet bant olduğunu söylediler.

Bu işletmenin bu makinleri mühürlü ,cüruf taşıma yasak değil gerekçesi ile tutanak tutulmadı.

Ereğli Zabıta ekiplerine tutanak tutturmak istedik. Zabıta ekipleri güvenlik güçlerinden daha katı bir tavır sergilediler.

Köylülere karşı cüruf tesislerini koruyan bir tarzları vardı. gelişmelerin yaşandığı alan Roj ve Ege doğa şirket yetkilileri de geldi.

Cüruf Ege doğa şirketi için taşınıyor Roj metal'in içinde ege doğa cüruf işlemeye devam ediyor.

Yöre halkı dört saat süren bekleyişini devam ettiriken. ROJ Metal ve Ege doğa şirketi yetkilillerinin sözlü tacizlerine muhatap olduk. Gerginlik büyüdü.

Ege doğa doğa ve Roj metal fillen çalışıyor. Mühür işleri kuru gürültü

Bekleyiş Roj metalin önüne kadar toplu gidiş haline dönüştü provakasyonların gelişeceğini düşünerek sezince kamyonların olduğu kavak dereye geri döndük.

Polisin tutanak tutmamak konusundaki direnci bizler ve köylüler tarafından halen anlaşılabilmiş değil..

CHP ilçe Başkanı Eylem Ertuğrul ,Ereğli Kaymakamı ile görüşme yaptı. Kaymakam Bey sorun ile yarın ilgileneceğini bildirince Kamyonların içindeki taşınanlar belgelendi.

Kamyonun önü açıldı.

köylülerin dağılması sırasında Polis benim gitmememi beklememi istedi.

Amir bey gelecek sizinle görüşmesi gerekir gerekçe göstererek onbeş dakika kadar bekletildim. gelen amir bey ile oradaki yetkili görevliler görüştükten sonra siz artık gidebilirsiniz. siz olay yerine sonradan geldiğiniz öğrendik dediler.

Gözaltı yapmaktan vaz geçtiler..

Editör: TE Bilisim