CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkanı adayı Halil Posbıyık, seçim ofisinde basın mensupları ile biraraya gelerek son günlerde CHP Milletvekili Ünal Demirtaş ile Meclis listesi konusunda yaşanan tartışmalara açıklık getirdi.

Belediye Başkanlığı döneminde bazı gazetecilerle de gereksiz tartışmalara girdiğini itiraf eden Halil Posbıyık, "Kalbini kırdıklarımdan özür diliyorum" dedi.

Posbıyık, ‘2 gündür Ankara’dayım. Ben listemi teslim ettim. Kabul etmedi. Meclise 19 kişi eklemek istedi. Bunu kabul etmemizin mümkün olmayacağını belirttim. Büyük tartışmalar yaşadık. Sonuçta bu liste ortaya çıktı. Ünal bey bizim meclis listemize 3 kişi sokabildi. Sorun yok onlarda bizim kardeşimiz ama bunu kavga etmeden yapmamız gerekiyordu. Ünal bey, onu çıkardı, bunu çıkardı. Yerine koyduklarını bile tanıdığını sanmıyorum. Ama ne yapalım. Ereğli'nin menfaatleri için yine sesimizi çıkartmadık.”, dedi.

Kalbini kırdıklarımdan özür diliyorum

Belediye Başkanlığı döneminde ‘gereksiz kavgalar’ olarak nitelediği olaylar nedeniyle herkesten özür dileyen Posbıyık, “Bilerek veya bilmeyerek kalbini kırdığım insanlar var. Bunların arasında gazeteci kardeşlerimde var. Hepinizden özür diliyorum. Bu hataları bir daha yapmayacağımın sözünü veriyorum. Yanlışlarım tabi ki oldu. Sonuçta bende bir insanım. Bende Allah’ın bir kuluyum”, dedi.

İttifakı İYİ Parti bozdu

İYİ Parti ittifakının bozulmasının detaylarını anlatan Posbıyık, "oy oranlaması yapıldığında İYİ Parti’nin genel seçim sonuçlarına göre kendilerine 1,3 meclis üyesi düşüyor. Ben tabi bu kadar nezaketsiz değilim. Kendilerine 2 meclis üyesi önerdim. Bu durum da Ankara’ya havale edildi. Ankara’da meclis üyesi 4, sonra 5’e çıktı. Sesimi çıkarmadım. Sonra milletvekilimiz Deniz Bey bana bir telefon etti. İttifak’ın bozulduğunu söyledi. Süreç işte böyle gelişti.’, şeklinde konuştu..

Komisyonlar belirlendi, sahaya çıkıyoruz

“Biliyorsunuz SKM Başkanımız Yaşar Balcı, Mahalle komisyonları belirlendi. Ben çoğunlukla esnaf ziyaretleri gerçekleştireceğim. Zaman zaman mahalle mitingleri gerçekleştireceğiz. Mahallelerde komisyonlarımız ev toplantıları gerçekleştirecek. Çok sıkı bir çalışma için kollarımızı sıvadık. Ereğli'yi düştüğü bu durumdan kurtaracağız. Allah’ın izniyle”

Editör: TE Bilisim