Türkiye genelinde milli eğitim müdürlükleri haftalar öncesinden hazırlıklarına başlayıp kentlerindeki okul binalarının yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olup olmadıklarını belirlerken Zonguldak ve ilçelerinde ne yazık ki kaos yaratıldı.

Özellikle Karadeniz Ereğli ilçesinde bazı okul binalarının deprem gibi doğal afetlere karşı dayanıklı olamayacağı yönünde raporlar tutuldu. O okullardan biri de ilçenin köklü kurumlarından biri olan Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL).

Ancak KEAL binasının dayanıklı olmadığına yönelik hazırlanan rapor zamanında duyurulmayınca ve sonrasında yapılması gereken açıklamalar da geç yapılınca öğrenciler, veliler ve öğretmenler kolay çözülemeyecek bir sorunun göbeğine düştü.

Okul idarecileri sosyal medya üzerinden öğrencilerine ulaşmaya çalışıyor; öğrencilerin özellikle atölyelerde bırakılan eşyalarını teslim almaları gerektiği duyuruluyor. Buna rağmen öğrencilerin yeni eğitim-öğretim döneminde hangi binada eğitim görecekleri konusu bilinmezliğini koruduğu için öğrenci ve velilere net bilgi verilemiyor.

Yıllarca eğitim camiasını, başta her bakan döneminde değiştirilen müfredatla yerle bir eden siyaset, ortaya çıkan yanlışların en saçmasına imza atmış görünüyor. Milli eğitimi düzene sokmayı, istedikleri müdürleri arzu ettikleri okullara atamak ya da sevdikleri eğitimcileri her şarta rağmen koruyup kollamak olarak kabul eden siyasî anlayış, KEAL’i ilgilendiren bu rezillikle ilgili nasıl bir açıklama yapabilecek, merak konusu.

KAYNAK: Altan Akçakese

Editör: TE Bilisim