Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptığı açıklamada; "Belediyemiz bünyesinde hazırlıkları bir süredir devam eden Oyuncak Evi için çalışmalar hızlandı. Oyuncak Evi Projesi’nin koordinatörlüğünü yürüten Başkan danışmanları Nergis Bozkurt ve Nart Bozkurt, 2 yıl boyunca sergilenmek üzere, Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi’nden, bir grup oyuncağı teslim aldı.

Bu süreçte bağışlanan ve derlenen oyuncaklarla Oyuncak Evi’nin koleksiyonu giderek büyüyor. Oyuncak Evi’nin iki farklı bölümü bulunuyor. Bir yanda daha çok Anadolu’da oynanan eski oyuncakların örnekleri yer alırken, diğer tarafta güncel oyuncaklarla çocukların buluşması sağlanacak ve atölye çalışmaları yapılacak.

Düzenlenecek atölyelerde çocukların beceri ve yeteneklerini geliştirmeleri hedefleniyor. Burada oyuncaklar tasarlanacak, üretilecek. Çocukların, mevcut oyuncak sergisine, sorularla, bulmacalarla aktif katılımı sağlanacak. Dedeler ve ninelerle torunlar bir araya getirilerek oyuncak üretmelerinin ortamı yaratılacak. Öykü yazma, seramik yapma, sepet örme, oyuncak tamiri, oyun turnuvaları gibi etkinliklerle Oyuncak Evi yaşayan bir çocuk kültür merkezi olacak.

Bunu bir ilk adım olarak kabul ediyoruz. Burası gelişerek büyüyecek bir merkez olarak tasarlandı."

Editör: TE Bilisim