Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, TSO heyeti ağırladı. TSO Başkanı Arslan Keleş, Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve TSO Yönetimi, Başkan Posbıyık’ı makamında ziyaret ederek seçim başarısından dolayı tebrik ettiler.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kapıda karşıladığı TSO heyeti, yerel yönetimde yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Posbıyık ise TSO heyetine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

KELEŞ: EREĞLİ’NİN SİZİN TECRÜBENİZE İHTİYACI VAR

TSO Başkanı Arslan Keleş, yaptığı konuşmada, Ereğli’nin Başkan Posbıyık’ın tecrübesine ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları söyledi; “TSO olarak arkadaşlarımızla birlikte sizi ziyaret etmek istedik. Yeni dönemin size, Ereğli’mize, bu şehirde yaşayan her kese hayırlı olhmasını temenni ediyoruz. Güzel bir seçim marotonunu geride bıraktık. Söylemleriniz gerçekten hem yapıcı, hpemde Ereğli adına umut vericiydi. İnşallah hep birlikte bizde elimizden gelen çabayı desteği vermek suretiyle Ereğli’yi güzel günleri getirmek için var gücümüzle sizle birlikte çalışmaya hazırız. Bu süreç zarfı içerisinde sizde sık sık zikrettiniz TSO ile müşterek projelerin altına imza atacağınızı. Beklentimiz de o yönde. Siz bu konuda tecrübenin de zirvesindesiniz. Bu tecrübenizi Mimar Sinanın ustalık eserleri gibi, bu şehre kalıcı eserler bırakma konusunda size olan inancımız tam. Arkadaşlarımızla birlikte biz çalışmaya hazırız. Bu şehir geçmiş olduğumuz süre içerisinde çok şey kaybetti. Artık birlik beraberlik içerisinde kimseyi ötekileştirmeden, bir olarak beraber olarak çalışmaya hazırız. Tecrübelerinize güveniyoruz, Ereğli’nin de yararlanmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Yeni dönemde size başarılar diliyoruz”

BAŞKAN POSBIYIK: BELEDİYE ÇOK YIPRANMIŞ

Başkan Posbıyık ise, göreve geldiği günden itibaren seçim sürecindeki gibi gece gündüz belediyeyi toparlamak için çalıştığını belirterek; “Hepinize ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni seçimi aldık, tabiî ki belediyede bir takım kargaşalar var, onları düzeltmeye çalışıyorum. Şuanda seçim sürecinde gece gündüz nasıl koşturduysak yine aynı şekilde belediyeyi bir düzene sokmak için çalışıyorum. Bir takım yanlış işler olmuş. Hatta, bu tür konulara girmek istemiyorum ama bazı ihanetler olmuş belediyeye. Belediyenin bir an evvel toparlanması lazım. Hakikaten belediye çok yıpranmış. Yani benim başarımdan ziyade bir an evvel bu işe müdahale etmek için göreve gelmem bile ben Ereğli için bir şans olarak görüyorum. Daha da kötüye gitmeden gelmemiz bir şans” dedi.

“İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜNDE TSO’YA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Başkan Posbıyık, bütün STK’lar ile birlikte el ele verip çalışmalar yapacaklarını belirterek; “Kesinlikle siyaset, politika yapmaya falan niyetim yok. AK Parti, MHP, Saadet beni hiç ilgilendirmiyor. Ereğli’de yaşayan 118 bin kişi benim hemşehrim. Bana oy veren vermeyen, parti farkı falan böyle hiçbir şey düşünmüyorum. Aslında bende emekliyim, eşimde emekli. Torunlarımla beraber dar bütçemle kendi imkanlarım içerisinde yaşıyordum. Ama çok baskılar geldiği için, eşimde baskı yaptı Ereğli istiyor diye. Yani bir hizmet aşkıyla geldim buraya. Ama tabi Ereğli’yi toparlamak sadece bir belediye başkanının yada meclis üyelerinin toparlaması mümkün değil. Diğer STK’larında birlikte hareket etmesi lazım. Benim sendika ile hiçbir problemim yok. Sandika olayını büyüttüler de büyüttüler. Bireysel bir başkan yardımcısıyla bireysel meselelerimiz vardı.Benim için oda bitti. Nezaket ziyaretini de yaptım. Yani ben gereğini yapıyorum. Ama tabiî ki makama bir saygısızlığı asla kabul etmem. Ben burada Halil Posbıyık değilim, Belediye Başkanıyım. Bundan sonrada yapılacak en ufak bir hareket olduğunda anında tavrımı koyarım. Böyle bir yapım vardır. Herkese çok sıcak bakıyorum. Bütün Sivil Toplum Örgütlerine Sendikasına, TSO’ya, Esnaf Kefalet Odasına, hep beraber bir araya gelip, vatandaş perişan vaziyette. Bana 2 günde gelenler bazen çocuklarını konuşturuyorlar, ‘annem çok zor durumda, babam üzgün bize iş ver’ gibi müthiş bir işsizlik olduğunu görüyoruz. Şimdi beraber el ele verip çalışmamız lazım. Ereğli’de yanlış bir algı var. İşsizliği giderecek olan sanki belediyeymiş gibi çok yanlış bir algı var. İşsizliğin önünü açacak olan Ticaret Odasıdır bir numarada. Belediye onun imar planını yapar. Tadilatlarını yapar, yer göstermede yardımcı olur. Cansiperane çalışır eyvallah. En büyük sorumluluk Ticaret Odasına düşüyor. Bu şartlar bizi beraber çalışmaya yönlendiriyor. Sayın başkana bir ziyaretimde anlatmıştım. Orta ölçekli sanayi bölgelerinden. Halka vaat ettim. Bunun için her türlü özveriyi göstermeye hazırım. Böyle bir şey için ne yapmak gerekiyorsa hazırım, imarını yapmak, meclisten geçirmek, yeni yerler keşfetmek gibi” diye konuştu.

“ABİLİK YAPMAYA HAZIRIM”

Parti ayrımı yapmaksızın, Ereğli’nin sorunlarında ortak noktada bütün STK’larla işbirliği içerisinde olacağını belirten Başkan Posbıyık şunları söyledi;

“Önümüzdeki süreçte hep beraber birlikte el ele çalışmamız lazım. Herşeyden evvel birlik ve beraberlik. Bu halk için yapılacak işlerde AK Parti’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi olmaz. Benim ön plana geçmeme gerek yok. AK Parti, MHP İlçe başkanı öne geçsin, ben arkada onlara ağabeylik yapayım. Onlara anlatayım, Ereğli meselelerinde, ortak paydada bir araya gelelim. Çünkü esnafımız çok kötü vaziyette. İnsanlarımız işsiz, perişan vaziyette, ufak çırpınışlarla, silkinişlerle ben Ereğli’nin iyi noktaya gideceğine inanıyorum. Hatta belediye başkanı seçildikten sonra hiçbir maddi bir şey olmasa da insanlarımızın yüzünün gülmeye başladığını bana anlatıyor insanlarımız. Dolayısıyla burada ortak paydada başarılara el atmamız lazım. Bu TSO’nunda, Esnaf Kefaletinde, Türk Metal Sendikasının da başarısı olur. Burada bir anlayış birliği, iletişim denilen olguyu çok iyi yapmamız lazım. Mesala, ‘Arslan Keleş için Halil Posbıyık şunu dedi’. Arslan Keleş bana telefon açacak, ‘Ya Başkan sen benim için şöyle söylemişsin, doğru mu?” diyecek. Demezse bitti, oradan kırgınlıklar başlar. Hepimizin, görev alanların bu şehir için sorumluluğu var. Beni bağışlasınlar ama bir çok Sivil toplum örgütleri tabele, kartvizit örgütü olmaktan ileriye gidemedi. Ereğli’nin sorunlarında parçalı bulutlu, birbirleriyle dargın. Bunların hepsini ortadan kaldırmamız lazım. Genel Müdür ziyaretime geldiğinde oda aynı şeyi söylüyor, ‘Başkanım benim amacım ülkeme hizmet etmek. Bu yaştan sonra parayı ne yapacağım’ diyor. Herkesin aynı duyguları taşıdığını biliyorum ama burada bir hamle yapmamız lazım. Ben ağabeylik yapmaya hazırım. Benim ön plana çıkmama gerek yok. Ben politika yapacağım, milletvekili olacağım diye bir düşüncem yok. Sadece tek meselem. Ereğli halkına bir borcum var, 4 dönem üst üste belediye başkanı yaptı, şimdi 5 oldu. O borcumu ödemek istiyorum. Ounun için bütün STK’larla bir araya gelerek Ereğli’nin ortak maddeleri nelerdir, onları beraber karar verip Ankara’ya mı gidicez, gidip kapılarda yatmamız lazım. Öncelikle iktidar partisinin İlçe Başkanı, Milletvekili, MHP’nin ilçe başkanı onlarıda önümüze katıp onlar bize şeflik yapsınlar, önder onlar olsunlar. Biz arka saflarda olalım ama mutlaka bu Ereğli’yi iyi bir noktaya getirmemiz lazım. Dışarıdan yatırımcı getirmek için, istihdam yaratmak için yapılacak her türlü zor işleri ben belediye başkanı olarak halletmek için yapmaya hazırım. Yeter ki birlik beraberlik olsun” dedi.

TSO Başkanı Arslan Keleş, ziyaret anısına Başkan Posbıyık’a vazo hediye etti.   

Editör: TE Bilisim