CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı olarak Halil Posbıyık’ın isminin açıklanmasıyla birlikte partide büyük kavgalar yaşanmaya başlandı. İlk olarak İYİ Parti yönetimine rest çekip ittifakı bozan Posbıyık şimdide CHP Genel Merkezi’ne rest çekiyor.

CHP Genel Merkezi tarafından Kdz. Ereğli İlçe örgütüne gönderilen ve Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un imzalarının yer aldığı kararda “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçimine ilişkin kendi aranızda yapmış olduğunuz mutabakat çerçevesinde Kdz. Ereğli ilçe belediye meclis üyeliklerinde genel merkezimizce fermuar yöntemi uygulanacağından Kdz. Ereğli İlçe Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti ile mutabakat sağlanan belediye meclis üyesi aday adayı listelerinizin genel merkezimize gönderilmesini rica eder, iyi çalışmalar dileriz” denildi.

CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık genel merkezin bu kararına rest çekerek ‘İstifa edeceği’ bilöfünü ortaya attı.

Posbıyık, genel merkezin bu kararına rağmen kendi listesini yapmak için diretirken, sırf kendi listesini yapabilmek için kendi milletvekillerini karalamaya çalışıyor.

Kaynak: Ereğli Haber

​​​​​​​

Editör: TE Bilisim