Milletvekili Hamdi Uçar, Halil Posbıyık’a Ereğli’de yanıt verdi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın “Milletvekilleri Ereğli’yi sevmiyor3 sözlerine AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar şok bir açıklama geldi.

Posbıyık’ın HDP dili kullandığını ifade eden AK Parti Milletvekili Uçar, “Bu sağlıklı bir adamın sarf edeceği sözler değil. Bu dil HDP dili, parlamentoda bunu HDP yapıyor. Sürekli bölgeyi ayrıştıran, kutuplaştıran, bölüp-parçalayan bir dil kullanıyor. Sayın Posbıyık, burada böyle bir dil kullanıyor. Bu dilden aslında acilen uzaklaşması lazım” dedi.

Ereğli’de, basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Uçar; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın “Milletvekillerinin Ereğli’yi sevmediği” ve ERDEMİR ile ilgili “Gerekirse demokratik hakkımız olan eylemlere başlayabiliriz” ifadeleriyle ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı: "Halil Posbıyık’ın Zonguldak’taki canlı yayınında tarafıma sarf ettiği sözleri dinledim. Siyasi üslubunu hiç beğenmediğimi söylemeliyim. Bu sağlıklı bir adamın sarf edeceği sözler değil. Ereğli’yi sevmediğimi söylemesi doğru değil. Gündemi boşu boşuna meşgul ediyor. ERDEMİR ile ilgili ‘Gerekirse demokratik hakkımız olan eylemlere başlayabiliriz’ dili ne dilidir biliyor musunuz? Bu dil HDP dili, parlamentoda bunu HDP yapıyor. Sürekli bölgeyi ayrıştıran, kutuplaştıran, bölüp-parçalayan bir dil kullanıyor. Sayın Posbıyık, burada böyle bir dil kullanıyor. Bu dilden aslında acilen uzaklaşması lazım.

Malum biliyorsunuz Ereğli’nin İl yapılması veya Düzce’ye bağlanması gibi böyle içi boş cümleler kullanıyor. Bunlar ne sağlıyor Ereğli’ye, ne katkı sağlıyor? 2 yıldır belediye başkanı. Sürekli ağlamak üzerine, eleştirmek üzerine, tenkit etmek üzerine, çaresizlik üzerine bir politika izliyor. Ya siz belediye başkanı olduğunuz zaman çıktığınızda meydanlara, ‘Bana Erdemir yardım ederse, bana merkezi hükümet yarım ederse, katkı sağlarsa, projeleri yapacağım’ mı dediniz? Kaldı ki Ereğli bölgemiz de maddi anlamda en güçlü ilçelerimizden bir tanesi. Hiçbir zaman mazeret üretebilecek ilçe değil. Zonguldak merkez ile ilgili konuşuyor. Ereğli’nin İller Bankasından aldığı pay, Zonguldak merkezin aldığından daha fazla. Ya burası ağlama yeri değil ki. Vatandaş sizi, ağlayın diye göndermedi oraya. Mazeret bulun diye göndermedi. Belediye Başkanı buraya bir şey kazandırmıyor, bir katkı sağlamıyor. Psikolojisi bozulmuş belli ki. Bir şey üretemeyeceğini de anlamış kendisi. Projeden ziyade sürekli bir yerlere saldırarak, birilerini eleştirerek, birilerini tenkit ederek gündemde kalmaya çalışıyor.”

Editör: TE Bilisim