Ereğli Mücadele Platformu Başkanı Niyazi Özcan, ERDEMİR’i eleştirdi, Halil Posbıyık’ın yanında, ETSO Başkanı Arslan Keleş’in de karşısında olduğunu söyledi.

Ereğli Mücadele Platformu Başkanı ve  Ereğli Ticaret Sanayi Odası Başkan Adayı Niyazi Özcan, düzenlediği basın toplantısında Erdemir'e ilişkin hazırladıkları dosyayı Serbest Piyasası Kurulu'na sunduklarını duyurdu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanını eleştirdi. Özcan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Erdemir'in özelleştirilmesinin ardından ilçeye çektiği acılar var, sosyal, kültürel ve ekonomik. Geçmişte çok büyük mücadeleler, eylemler yaptık.

SERMAYE PİYASASI KURULU'NA DOSYA

Sermaye Piyasası Kurulu'na belge ile birlikte dosyamızı teslim ettik. Dosyamızın içeriğinde Erdemir'in ne kadar örtülü ve örtüsüz yaptıklarını, adaletsizliklerini yazdık. NAKLİYE VE SAC Ticaret erbabının, vatandaşımızın dertleri ile dertlenmeye devam ettik. İlgili bakanlıklara devamlı yazılar ve dilekçeler yazarak kamuoyunun ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştık. Bir nebze de olsa çare olmaya çalıştık. Maalesef Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası aktif çalışamadı. Ereğli'de sac tüccarımı var bir tek denilebilir bir tek sac tüccarı yok. Lokomotif sektörler sac ve nakliyedir. Bu sektörler çalışmadığında Ereğli'de yan kolların çalışma ihtimali yoktu. Ana lokomotif çalıştığında tüm sektörler çalışabilir.

ÜYE SAYISI BİN 700'LERE GELDİ

Türkiye'deki bütün sanayi kuruluşlarının hepsi bilançolarında kur farkı karı koyamaz. Kur farkı zararı koyar. Bunun üzerine Erdemir, son 7 yılda kur farkı karı koyarak şirketi büyütmeye gidiyor. Erdemir'de iş yapan firmalar bugün 4 bin 500 olan üye sayısı bin 700'lere gelmiş, Ereğli'den tüccar sanayici kaçmış. Bizim buna müdahale etmemiz lazım. 15-20 yıllık yaptığımız görevlerden dolayı tecrübelerimiz, yeteneklerimizi ortaya koyduğumuzda birilerinin çarkına daha çok su akıtıyorlar diye duramayız.

TSO BAŞKANI YELKEN AÇMIŞ

TSO Başkanı açık denize yelken açmış, karaya dönmesini bekliyor üyeler. Dönsün ki üyeler derdini anlatsın. Benim yazdığım bir sürü dilekçe var. Ereğli'nin derdine bir veya iki dilekçe yazdılarsa ben arkadaşlardan özür dileyeceğim. Bugün Başkan, Çemsan denilen firma ile istişare içerisinde, sadece kendi çarklarına su taşımaktan başka iş yapmıyorlar. Böyle bir yönetim olabilir mi? Erdemir'e ses çıkarmayan, sosyal faaliyetlerinden mahrum kalan bir bölgeyiz. Halil Posbıyık da sıkıntılardan dertleniyor. Haklıdır da. Bir tek onun dertlenmemesi lazım. Bütün odalar, sivil toplum kuruluşları bir araya gelip bunu değiştirmelidirler.

ÇARKLARINA SU AKTARILIYOR

Ereğli'de nakliyeciler yok edilmiş. Ekmeğini evine götürüyor ama geleceğine, çoluk çocuğuna bir yatırım yapabilecek imkanı yok. Biz konuştuğumuzda arkadaşlar iş yapamıyorlarmış, psikolojileri bozuluyorlarmış. 1 Yıldır konuşmadık, birşey demedik. Geldiğimiz noktada işler Rotary, Lions Kulüplerinin üzerinden Erdemir operasyon yapılıyor. Çarklarına su aktarılıyor. Ekonomik kalkınma 2 kişiye var, başkalarına yok.

"DAHA NE YAPILMASI LAZIM"

Bir Ticaret ve Sanayi Odası, Organize ve Sanayi Bölgesi yönetiminde yer alamıyor, dışlanıyor. Daha ne yapılması lazım? Ben diyorum ki daha seçimlere 1,5 yıl var. Beklenmesin içinde bir kan değişikliğine gidilmesi lazım. Belki gelecek arkadaş birşeyler yapabilir, üzerine birşeyler koyabilir. Tersaneci arkadaşlarımız, ittifak tapularını aldılar. Bu tapular kredi kullanabilir adı altında tapu aldılar. Bu ana tapu değildir. Geçici tapudur. "

Editör: TE Bilisim