Karadeniz Ereğli İlçesi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi başkan adayı Cevdet Civelek, seçime saatler kala önemli açıklamalarda bulundu. Civelek seçimler öncesinde mevcut yönetimin koltuklarını sağlama almak adına ‘VEKALET’ işlemini devreye soktuklarını söyledi.

Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi seçimlerinden yönetimi ile adaylığını açıklayan Cevdet Civelek, seçime saatler kala önemli açıklamalara yer verdi.

Madde madde yaptığı açıklamalarda mevcut yönetimin yaptıklarına değinen Başkan adayı Cevdet Civelek, mevcut yönetimin sandık yerine açık oylamaya gideceğini ve burada yapacağı kamera çekimi ile de esnafları fişleme çalışmasında bulunacaklarını kaydetti.

VEKALET İŞLEMİ DEVREYE GİRDİ…

“Devletin verdiği krediyi vekâlet karşılığında verdiği ve ya vermeye taahhüt ettiği kamuoyunda konuşulan bir olay haline gelmiş. Davetiyelerin bile kooperatife üye olan esnaflara değil de, kendilerine oy verecek esnaflara gönderdiği, esnaf ziyaretlerinde tespit ettiğimiz bir olay”

AÇIK OYLAMA SEÇMENE ZARAR VERİR…

“Açık oylamanın seçmene zarar vereceği konusunda esnaflarımız hemfikirdir. 2 bin 220 üyesi olan kooperatifimiz şirin ilçemiz olan Ereğli’ye yakışır bir şekilde dostluk içinde geçmesi için kapalı oylama olması kesinlikle gereklidir. Sandığa gidilmediği takdirde ilerleyen zamanla da Ereğli’deki esnafları ayrıştıracağı düşüncesindeyiz. Hatta kin ve nefrete sebep olacağını düşünüyoruz. Buna fırsat vermemek için sandık her iki tarafında istemesi gerektiğini düşünüyoruz”

SEÇİM KORKU HAVASINA SOKULDU…

“Bu kadar korku havasına sokulan bir seçimin, tarihi belli olmadan yaklaşık 2-3 aydır vekalet toplama yarışına giren yönetimin açık oylama istemesinin sebebi aşikar olarak bellidir. Aynı zamanda mevcut yönetim Kindar bir duruş sergilediği, seçim salonunda kamera sistemi ile esnafları fişleyeceği bize gelen bilgiler arasında yer almaktadır”

“AMACIMIZ GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK”

Bizler buralara gençlerimizin önünü açmak için geliyoruz. Amacımız bu koltukta kalmak değil çalışkan gençlerimizin önünü açmak.

Editör: TE Bilisim