Karadeniz Ereğli’de faaliyetlerini sürdüren S.S. 86 No’lu Star Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Fidan, ilçede görev yapan okul servis araçları sahipleri ve firmalarının hak edişlerini alamadıklarını belirterek Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül’ü eleştirdi.

Zonguldak Post’a özel açıklamada bulunan Metin Fidan, Karadeniz Ereğli’de görev yapan dört yüz dolayındaki okul servisinin 2022 yılı Eylül ve Ekim ayları hak ediş ücretlerini alamadıklarından yakındı. Söz konusu paranın kendilerine dağıtılmak üzere ilgili bakanlıkça Karadeniz Ereğli’ye gönderilmesine rağmen hal edişlerini bir türlü alamadıklarını kaydeden Fidan; “Ereğli sahipsiz. Ereğli’nin sahibi olsaydı dört yüz kişinin ekmeğinin verilmemesine herkes gereken tepkiyi gösterirdi.”, dedi. Fidan şunları söyledi:
“Karadeniz Ereğli’nin bir numaralı yöneticisi Kaymakam’dır. Sonra da basın gelir. Kaymakamlık bizim derdimizle ilgilenmediği gibi basın da olan biten karşısında tek bir cümle yazmıyor. Servis araçlarının hak edişlerinin hala ödenmemiş olması ve iki ayı aşkındır bunca insanın mağdur edilmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kabahati vardır; Mal Müdürlüğünün ve Kaymakamlığın da kabahati vardır. Olan bize oluyor. Ülke genelinde neredeyse her yerde bu paralar ödeniyor; Ereğli söz konusu olunca bekle, deniyor. İlçemizde binlerce öğrencinin okullara gidişlerini, evlerine dönüşlerini bizler sağlıyoruz. Bunu yaparken de her harcamamızı peşin parayla yapıyoruz. Bugün bir servisin en yakın yol mesafesi için harcadığı para en az 300-350 lira. Biz bu parayı her gün ödüyoruz. Öğrencilerimizi yolda bırakmamak, velilerimize mahcup olmamak için didiniyoruz; ama gelin görün ki hakkımız olanı zamanında alamıyoruz. Bu hak değildir. Bunca sıkıntımız var ama bu sıkıntılarımız İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün umurunda bile değil. Zonguldak’ın diğer ilçelerinde bu hal edişler haftalar önce ödenmesine rağmen neden Ereğli’de bizlerin hakları ödenmiyor. Ben, bütün servis araçları sahipleri ve şoförleri adına Kaymakamlık makamını göreve davet ediyorum.”

Editör: TE Bilisim