Ereğli ilçesinde küçük çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile göz altına alınan ve adliyeye çıkarılan H.K. mahkemece tutuklanarak Beycuma Cezaevine gönderildi.

Kdz. Ereğli ilçesinde küçük çocukları iş yerine çağırarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Bakkal işletmecisi H.K. polis tarafından gözaltına alınmıştı. İstismara mağdur oldukları iddia edilen 5 çocuk ise adli tıpa gönderildi.

Çocukların yaşanan olaylar ailesine anlatması ve ailelerin şikâyetçi olması üzerine harekete geçen Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı, çocukları ve ailesini ifadeye çağırdı. Mağdur edildiği iddia edilen bir çocuk ile olaya şahit oldukları iddia edilen 5 çocuk ifadeleri alındıktan sonra adli tıpa gönderildi. H.K. nın çocukların mahrem yerlerine dokunduğu iddia edildi. K. mahkemece tutuklanarak Beycuma Cezaevine gönderildi.

İmamlar serbest bırakıldı

Kdz Ereğli’de 13 ve 16 yaşlarındaki iki kız çocuğuna tecavüz ettikleri iddia edilen üç imam ise savcılık tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardı.

İddiaya göre Zonguldak’tan Ereğli’ye gelerek otostopla İstanbul’a gitmek isteyen 13 ve 16 yaşlarındaki iki kız çocuğunu araçlarına alan üç imam, kiraladıkları günlük evde önce alkol alıp artından çocuklarla cinsel ilişkiye girmişlerdi.

Olay ortaya çıktıktan sonra gözaltına alınan imamlar savcılık tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıktan sonra müftülük tarafından açığa alınmışlardı.

Editör: TE Bilisim