Tezel yaptığı açıklamada, belediye başkanı ve milletvekillerinden gereğinin yapılmasını istedi. 
Tezel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“ “Hepimizin bildiği gibi Eski Devlet Hastanesi Arsası TOKİ’ye inşaat yapılmak üzere Hastane inşaatı karşılığı verilmiş idi. Uzman arkadaşlarımızın üzerinde titizlikle çalıştığı hazırlanan dosya (Muhteviyatı, Eski Devlet Hastanesi Arsalarının Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne Fakülte Kampüsü yapılması) hazırlanan dosya; 2014 Nisan ayında Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu, 7 Esnaf Oda Başkanı, Muhtarlar Derneği Başkanı, Federasyon Başkanı, Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan’ın katkıları ile Sayın Başbakanımıza sunuldu.
Aynı dosyada Sayın Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar ve AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın katkıları ile Ekim 2014’de Bartın’da Sayın Başbakanımıza sunuldu.
Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Ekim 2014 Zonguldak’ta müjdeli haber, Eski Devlet Hastaneleri Arsaları, Fakülte Kampüsü yapılmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devri yapılarak Fakülte Kampüsü yapılacağı müjdeli haberini Ekim 2014 Zonguldak Mitinginde verdi.
Bildiğimiz kadarı ile eski Devlet Hastaneleri arsaları Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi devri yapıldı.
Avam projesi yapıldı. İnşaatının yapılması ihaleye çıkılması için hazırlanan dosya Sayın Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü ve Sayın Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu tarafından ayrı ayrı Kalkınma Bakanına sunuldu ve Ereğli’nin ekonomik ve kültürel ihtiyacı olan bu konu Ereğli halkı tarafından büyük bir beklenti haline geldi.
Ereğli’ye Fakülte Kampüsü yapılması konusunu bu kadar geciktiren ve engelleyen kimler;
Öyle ki bir şehirde arsa tahsisleri uygulanacak ise imar değişikliği tahsisi Belediye İmar Komisyonu ve Belediye Meclisi’nin yetkisinde olup;
Kdz. Ereğli Belediye İmar Komiyonu’nun ve Belediye Meclisinin Ereğli’de, Ereğli’nin geleceği ve Ereğli halkının beklentisini göz önünde bulundurarak, belediye imar komisyonu, belediye meclis üyelerinin askeriye güvenlik alanı teklifini kabul etmeyeceğine inanıyorum.
Türk Milleti olarak Silahlı Kuvvetimizi seviyor, desteklerimizi ön planda tutuyor, şehitlerimizi, gazilerimizi baş tacı yapıyoruz. Deniz Kuvvetleri’nin emniyet şeridine almak istediği Eski Devlet Hastanesi Arsaları hastane orada iken emniyetli idi; Fakülte yapıldığı zaman her öğrenci kartla kontrollü gireceği ve önünde emniyet mensubu ve özel korumaların olduğu bir durumda emniyetsiz olmayacağına inanıyoruz.
Ereğli halkının büyük beklentisi olan Fakülte Kampüsü konusunda; Ereğli Sivil Toplum Örgütlerinin bu konuda hem fikir olduğunu ve birlik içinde olduğunu biliyor Sayın Belediye Başkanımızdan ve Sayın Milletvekillerimizden katkılarını önemle arz ediyorum.”

Editör: TE Bilisim