Özcan, "Haber ciddiye almadığımız felaketin habercisiydi. Bu haber esasında en çok Ereğlimizde yaşayan bizleri tedirgin etmesi gerekirken, keşke böyle bir haber yayınlamasaydı diyenler aman boşver kamuoyunun umurunda değil zaten diyenler birbirleri ile gizliden şimdi ne olacak diye paylaşanlar da olmuştur kuşkusuz" dedi.

Haberlerin halkı ciddi şekilde tedirgin etmesi ve ayağa kaldırması gerekirken maalesef kamuoyunun habere duyarsız kaldığı, bu duyarsızlığa canıma minnet diyenlerin yanına kar kaldığını anlatan Özcan, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"BU YAZILANLAR RESMİ VERİ"

"Verilere bakıldığında korkunç bir gerçekle karşılaşacaksınız. Bilerek ölüme gidiyoruz, göz göre göre bizi öldürüyorlar. Bakın izleme sonucundaki verilerde ne yazıyor. Ereğlimizin 7 günlük havası ile ilgili, 'Açık hava sporları için iyi bir hava değil. Bisiklet sürmek için iyi bir hava değil. Açık havada yürüyüş yapmak için iyi bir hava değil. Dışarıda piknik yapmak için iyi bir hava değil yazıyor'. Bu yazılanlar resmi veriler. Biliyorduk zehirlendiğimizi, bilerek ölüme terk edildiğimizi ama ilk defa devletin resmi raporlarına göre de öldürüldüğümüzü anlamış olduk. Zehirlenmemizin sebebi soluduğumuz havayı dışarı salıvermek değil ise zehirlenmemizin tek sebebi Erdemir'in çevreye hergün saldığı hiç bir tedbir almadığı zehirli gazlardır. Erdemir bizleri çevreye saldığı zehirli gazlarla öldürüyor. 

"PEŞKEŞ ÇEKEN EREĞLİ'Yİ YÖNETENLERDİR"

Zehirlenmemize kim izin veriyor?

? Zehirlenmemize izin verenler vatandaşın zehirlenmesine göz yuman vatandaşın sağlığını Erdemir'e peşkeş çeken Ereğliyi yönetenlerdir. Başka? Şimdi buradan sormak lazım. Ey Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, siz sadece hava raporumu yayınlarsınız? Sizin göreviniz vatandaşın sağlığını korumak değil mi? Ama kimin umurunda! Hangi milletvekilimizin umurunda!! Durumdan haberleri bile yoktur. Yazıktır, günahtır. İnsanını hiçe saymaktır bu.

Buradan ARTİSTLİK OLSUN DİYE ÇEVREYLE İLGİLENİYORMUŞ GİBİ GÖZÜKEN ÇEVRECİ!!! DERNEKLERİMİZE SESLENİYORUM.

Neden susuyorsunuz. Hani sizin çevreciliğiniz. Biz sizin eylemlerinizdeki niyetin çevre olmadığını bilmiyor muyduk sanıyorsunuz. Meydanlara çıksanıza çakma çevreciler. Neden sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Yoksa sizi de arka bahçeden yemlendirenler var mı? Öyle ya; halkının sağlığını düşünmeyen bir belediye var ve sesini Erdemir’e çıkarmıyor. Hiçbir yaptırımı yok.

YA DA BELEDİYE ERDEMİR’E CEZA YA DA YAPTIRIM UYGULUYORDA BİZİM Mİ HABERİMİZ YOK?

Bütün vatandaşlarımız çevreye duyarlı olmaya, Belediyemizi ivedilikle açıklama yapmaya ve göreve, Erdemir’e yeter demeye ve savcılarımızı da vatandaşları öldürülürken suç duyurumu değerlendirmeye davet ediyorum. Bununla da kalmıyorum. Bu ilçede iktidar ve muhalefet siyasetçilerimiz neden susuyorlar diye merak da etmiyorum sivil toplum örgütlerinin bu kadar teslimiyet ruhuna teslim olduğu bir dönem olmamıştır ticaret ve sanayi odasını saymıyorum orası geçici bir süre hizmete kapalı"

Editör: TE Bilisim