2017 Yılında Hüseyin Uysal döneminde pazarlık konusu yapıldığı iddia edilen arsayla ilgili istenen imar tadilatının yarın yapılan Ereğli Belediye Meclis Gündemine geleceği öne sürüldü.

İddiaya göre; Yeni Sanayi Sitesi mevkiinde Yazıcıoğlu aile şirketi, Belediye’nin terfi istasyonunun bulunduğu vatandaşın arazisini çok cüzi bir miktara satın aldı.

Terfi istasyonunu buradan kaldırmaya gücü yetmeyen vatandaş, değerli arazisini Yazıcıoğlu ailesine ucuza sattı.

Yazıcıoğlu ailesi ucuza aldığı bu arazinin yanında Belediye’ye ait araziyi de satın alıp, Terfi İstasyonunun taşınma masraflarını da karşılayacakları ve bu arsa üzerinde  ekonomik değeri yüksek inşaat yapacak.

Hüseyin Uysal döneminde AK Parti’nin Meclis’e getirdiği ancak CHP’li üyelerin oyları ile red edilen bu maddenin yarın yapılacak Meclis’te CHP’den gelmesi kamuoyunda “Yazıcıoğlu’na imar kıyağı yapılacak mı?” sorularını da beraberinde getirdi.

2017 Yılında Hüseyin Uysal ile AK Partili Meclis Üyesi İhsan Yazıcıoğlu arasında pazarlık iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Manşet67.com’un  2017 yılında yaptığı haber:

İddia ciddi... Açıklamalar sert... Bunu söyleyen!...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meclis toplantısı öncesinde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Ak Parti Grup sözcüsü İhsan Yazıcıoğlu arasında geçtiği ileri sürülen pazarlık iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Ereğli Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi İhsan Yazıcıoğlu’nun ailesine ait bir arsa ile ilgili dün gece Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın makamına gidip karşılığında borçlanmaya onay vereceği yönündeki pazarlık iddiası gündeme bomba gibi düştü. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal “Olay dün akşam yaşandı” derken iddianın muhatabı İhsan Yazıcıoğlu ise Başkan Uysal’ın yanına ortağı ile gidip sadece söz konusu arsanın krokisini istediğini belirterek “Yalan, dibine kadar yalan. Bunu söyleyende ahlaksızdır, şerefsizdir” dedi

Editör: TE Bilisim