Zonguldakspor’a gelir amacıyla düşünülerek yapılan şehit madenci isimlerinin yer aldığı formaların satışı devam ediliyor. Sürekli ve düzenli bir gelir kaynağı olmayan Zonguldak kömür spor için günü kurtarmaya daha doğrusu sezonu kurtarmaya yönelik pansuman tedbirlere her dönem şahit oluyoruz.

Kozlu’daki maden kazasında kaybettiğimiz yüzlerce işçimizin isminin yazılı olduğu formaların yaptırılarak bunların satışından gelir elde edilmeye çalışılması da daha önce ki pansuman tedbirler gibi küçük bir yaraya merhem olma amacında. Ancak şehit madencilerimizin isimlerinin rahmetle anılmasını sağladığı onları tekrar hatırlatarak Zonguldak gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiği içinde anlamlı bir çalışma.

Çalışmayı yürütenler bir şekilde ulaşabildikleri kadar fazla kişiye ulaşarak daha fazla gelir elde amacı ile gayret gösteriyorlar. Birçok çağrıya da rastlıyoruz bu anlamda herkesi destek olmaya davet eden anlamda. Bu çağrılar arasında en çok dikkati çeken eskiden Zonguldakspor da forma giymiş olan bu topraklarda futbol hayatına başlamış olan Tümer Metin.

Tümer Metinin katıldığı televizyon programında canlı yayında formanın tanıtımını yapması ve herkese çağrı yapması Zonguldak kamuoyunda takdir kazanmasına sebep oldu.

Bu forma Tümer Metinin tekrar Zonguldak spor ilgisini de bir nevi ateşlemiş oldu. Daha öncede gündeme gelmiş olan kendisinin çalışmalarını tekrar paylaşmasına vesile oldu. Daha sonra da  Tümer Metin yerel bir televizyon kanalına bağlanarak yaptığı açıklamada ‘Sayın Bakanımız ve Spor Toto Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Zonguldak’a bir stat, Zonguldakspor’a bir tesis talebinde bulunduk. Bunların çalışmaları yapıldı, fizibilite raporları çıktı’ şeklinde bir bilgi paylaştı.

Buraya kadar herşey güzel herkes stadın yapılmasını istiyor herkes kulübe tesis istiyor. Ama Tümer Metin daha sonra mevcut tesisin olduğu yerde valilik misafirhanesi var ve yıllardır kullanılmıyor diyor. Burayı ve yanındaki alanı yapılacak sahalar için işaret ediyor.

Bahsettiği misafirhane öncelikle Valilik değil TTK’ya ait. Bu yapı koruma kurulu tarafından tescil edilmiş koruma altında olan bir yapı. Tarihi değeri olan ve tüm Zonguldaklıların kültürel anlamda kullanılmasına açılması gereken zamanında kraliçe Süreyya’nın bile kaldığı birçok hatırayı barındıran ve korunması gereken bir yapı. Bu  yüzden sanırım Tümer Metin bu konuda yanlış bilgilendirilmiş durumda.

Zaten gündemde olan herkesin ne olacak diye korku ile beklediği Fener sit alanında böyle bir yapının spor tesisine dönüştürülmesi uygun görünmüyor.

Ancak Tümer Metinin Tesis kazandırma çabası desteksiz bırakılmaması ve her türlü kolaylığın sağlanması gereken bir çalışma. Stat mevcut yerinde ve 20.000 kişilik olsun bu bize yeter diyor. Bu konuda ve uygun yer bulunarak mümkünse ‘ki bu daha da kolay olacaktır’ şehrin yakın çevresinde bulunacak uygun bir alana tesis yapılması konusunda başta Valimiz ve Vekillerimiz olmak üzere her türlü destek sağlanmalıdır.

Bu yaklaşım bu gayrete destek verilirse ve Tümer Metin bu konuda yalnız bırakılmazsa sonuca ulaşmak elbette daha kolay olacaktır. Yani birlik zamanı.