Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası eski Başkanı, Ne Unuttum Bakkal’ın sahibi Şükür Küçükali, Meral Akşener ile siyasette devam edeceğini, İl Başkanı yada milletvekili olabileceğini söyledi.



Kent adına AK Parti’li ve CHP’li Milletvekillerini eleştiren Küçükali, Zonguldak’a sahip çıkılması gerektiğini belirtirken, Milletvekillerinin kibri ve kaprisi bırakması gerektiğini dile getirdi.



Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun iflası nedeniyle yarıda kalan hastane inşaatının bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirten Küçükali, “Devletin trilyonları, bizim trilyonlarımız orada öylece yatacak mı? Böyle çarpık bir şey olur mu? Burada hastanenin yarısı yapılmış yazık günah değil mi ya? Birine peşkeş mi çekilmek isteniyor biri bize çıkıp anlatsın” dedi.



 



23 YıllıkBakallar Odası Başkanlığı’nıbırakmanıza ne neden oldu?



Şükür KÜÇÜKALİ:Allah rahmet eylesin KamulFurtun ile Temel Özdemir öldükten sonra esnaf arasında birlik bütünlük kalmadı. Şimdi ki Oda Başkanları onların yaptığı gibi esnafı kucaklayamıyor. Onlardan sonra Oda Başkanları saçıldılar. 23 yıllık oda Başkanlığı’nı bırakmamda şimdiki Oda Başkanlarının tavırları etkili oldu. Zonguldak’ta da ilk defa isteyerek Oda Başkanlığı’nı bırakan ben oldum, tarih yazdım. Sahiplenme yok, herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. Bir de 23 sene yaptıktan sonra artık bırakmak lazım.



Siyaset düşünüyor musunuz?



Şükür KÜÇÜKALİ:MÇP’yi Zonguldak’ta ben kurdum. O günden bu güne kadar gelen 12 il başkanından 11 ile çalıştım. Ama ben partiliyim, partimin üyesiyim. Ben bu partiye gönlümü vermişim, ömrümü vermişim. Yeri geldi bizi partiye almadılar, ismimizi sildiler. Ama bu gün geldiğimiz noktada o, bizi partiye almayan, ismimizi silenlerin hiç biri kalmadı. Ama biz hala bu partideyiz. Şu an Meral Akşener’le beraberim. Meral Akşener’le beraber olduğum için belki il başkanı, belki milletvekili olarak beni siyasette görebileceksiniz.Referandumda “hayır” çıktığı an Devlet Bahçeli’nin bırakıp gitmesi gerekiyor.



CHP İl Başkanı Ahmet Altun’un etkilimuhalefet  yaptığını düşünüyor musunuz?



Şükür KÜÇÜKALİ:Hayır,  hiç başarılı bulmuyorum. Ben CHP İl Başkanını hiç görmedim, kent adına bir şey yaptığını da duymadım. CHP’nin milletvekillerini de hiç görmedim. Ne yaparlar, ne ederler hiç bilmiyorum!... CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un kent adına muhalefet yaptığını görüyoruz. Onun dışında CHP’nin ne Milletvekillerini, ne de İl Başkanını göremiyoruz.



Zonguldak sorunlarının gündeme getirilmesinde  Hamdi Ayan’ın başarılı buluyor musunuz?



Şükür KÜÇÜKALİ:Hamdi Ayan benim İl Başkanımdı. Ülkücülüğünden hiç şüphe etmem. Ama Hamdi başkan artık eziliyor. Bu gün Devlet Bahçeli’nin tutum ve hareketleri ülkeleri böldü. Bu bölünmüşlüğü de Hamdi başkanın toparlaması mümkün değil. Yapacağı bir şey yok. Yani şimdi bana anlatabilir mi neden “Evet” dediklerini?



Hayır. Zonguldak meselelerinde onu nasıl başarılı bulayım. Sadece basında çıkıp konuşmayla Zonguldak meselelerine sahip çıkılmaz ki… Konuşmakla olmuyor. Öyle AKP İl Başkanın arkasında durup poz vermekle bu işler olmuyor.



 



AKP’li Milletvekilleri arasındaki anlaşmazlık Zeki Tosun’a yansıyor



Spot:Zeki Tosun dürüst olduğu için onu hırpalıyorlar. Kesinlikle Allah’ı vardır. Farklı partilerde siyaset yapıyoruz. Ama çok dürüst bir adamdı. Çevresinde onu pohpohlayanlara dikkat etmesi lazım.



Spot: Zeki Tosun, Zonguldak meselelerine sahip çıkamaz ki, çünkü AK Partili 3 milletvekili var. Ama birbirlerine tersler. Kendi aralarında anlaşmazlık var. Biriyle hareket etse, diğeri tavır koyuyor.  Zonguldak Milletvekilleri 3 de ayrı ayrı. Onlar kendi arasında bütünlük sağlayamıyor ki, bir tanesi diyor ki, İl Başkanını çalıştıralım, diğer iki tanesi çalıştırmamak için uğraşıyor.



AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun İl Başkanlığı ağırlığını taşıyor mu?



Şükür KÜÇÜKALİ:Zeki Tosun benim 35 yıllık arkadaşım. Bizim iyi günümüz kötü günümüz olmuştur. Zeki Tosun, Dürüsttür, temizdir, kesinlikle yanlış yaptıramazsın ona. Mükemmel bir karakteri vardır. Fakat siyaset öyle bir adamı kabullenmez. Dürüst olduğu için onu hırpalıyorlar. Kesinlikle Allah’ı vardır. Farklı partilerde siyaset yapıyoruz. Ama çok dürüst bir adamdı.Çevresinde onu pohpohlayanlara dikkat etmesi lazım.



Peki, Zeki Tosun’un Zonguldak sorunlarını sahiplendiğini düşünüyor musunuz?



Şükür KÜÇÜKALİ:Öyle bir grup var ki; Zeki Tosun’un çevresindeki insanlar Milletvekili Polat Türkmen’in çevresinde de vardı. Hamdi Uçar’ın, Celil Uzun’un çevresinde de vardı. Aynı isimler şimdi Zeki Tosun’un etrafında. O, adamlar yeri geldiğinde Celil Uzun’u da, Hamdi Uçar’ı da, Polat Türkmen’i de pohpohluyordu, dışarda da yerden yere vuruyorlardı. O isimler şimdi Zeki Tosun’unun etrafında. Yarın Zeki Tosun’da koltuğu bıraktığında aynısını yapacaklar. Zeki Tosun’un yapacağı bir şey yok. Kendine has bir yönetim yaptırmadılar. Zeki Tosun bunun sancısını yaşıyor.



Zonguldak meselelerine sahip çıkamaz ki, çünkü AK Partili 3 milletvekili var. Ama birbirlerine tersler. Kendi aralarında anlaşmazlık var. Biriyle hareket etse, diğeri tavır koyuyor. Zonguldak Milletvekilleri 3 de ayrı ayrı. Hepsinin siyasi ikbali farklı. Onlar kendi arasında bütünlük sağlayamıyor ki,İl Başkanı Zeki Tosun Zonguldak sorunlarını çözsün.Bir tanesi diyor ki, İl Başkanını çalıştıralım, diğer iki tanesi çalıştırmamak için uğraşıyor. Zonguldak’a bir şey yapalım diyen yok.



Geçmiş dönemde DSP’nin 3 milletvekili olduğunda da aynı sıkıntı yaşanmıştı. Her bir milletvekili bir tarafa çekiyordu. Kendi aralarındaki siyasi çekişme yüzünden İl Başkanı çalışamamıştı, Zonguldak büyük zarar görmüştü. Aynı çekişmeleri bu gün AKP’li Milletvekili arasında görüyoruz.Biz geçmişte milletvekillerine, bakanlara ateş püskürüyorduk. Meğer çok yanlış yapmışız. Onlara haksızlık etmişiz. Onları arıyoruz.



 



Milletvekilleri Kibri ve Kaprisi bıraksın!



Spot:Zonguldak’ta siyasetin düzebilmesi için herkes kibrini, onurunu, kaprisini  koyacak bir kenara,  el ele verecek. “Belediye Başkanı dosya hazırladım Milletvekillerine verdim ama sümen altı oldu” diyor. Biri diyor ki, “Ben görmedim”.  Beri diyor ki “Şuna verdim”…  Yani Zonguldak’ı böyle oyalayıp duruyorlar.



Siyasilere seslenmek isteseniz neler söylersiniz?



Şükür KÜÇÜKALİ:Zonguldak’ta siyasetin düzebilmesi için herkes kibrini, onurunu, kaprisini  koyacak bir kenara,  el ele verecek. Partili partisiz gözetmeyecek. Zonguldak’a sahip çıkacak. Karabük’te Belediye Başkanı MHP’li Milletvekillerinin hepsi de AKP’li. Ama  Karabük, Paris oldu. Nasıl oldu?  Karabük belediye Başkanı diyor ki, “Ben Ankara’ya hiç gitmiyorum. Arıyorum M. Ali Şahin’i tüm sorunlarımızı çözüyor. Ben proje üretiyorum. Onlarda ödenek çıkarıyor” diyor.



Bizim politikacılarda bu bütünlüğü neden sağlayamıyor sizce?



Belediye Başkanı dosya hazırladım Milletvekillerine verdim ama sümenaltı oldu” diyor. Biri diyor ki, “Ben görmedim”. Beri diyor ki “Şuna verdim”…  Yani Zonguldak’ı böyle oyalayıp duruyorlar.



Belediye Başkanını kolundan tutacaksın, Bakanların, Başbakanın yanına getireceksin. Sorunları Ankara’ya taşıyacaksın. Öyle bir şey ki, Belediye Başkanı Akdemir’i burada Başbakan ile görüştürmediler. Görüşse ne olacaktı. Kendine mi bir şey isteyecekti bu adam…  Niye Zonguldak’a sahip çıkmıyoruz.



CHP’nin tanınmamış isimleri bu gün milletvekili olmuş. AK Partili milletvekilleri kendi aralarında kavgalılar. Zonguldak için hepsini bir arada görmek istiyoruz. Zonguldak için biraraya gelmek zorundalar.



 



 



Birine peşkeş mi çekilmek isteniyor?



Yeni hastane yeri arayışlarına ne diyorsunuz?



Şükür KÜÇÜKALİ:Bunlar gerçekten Zonguldak’la dalga geçiyorlar. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni gittiler dağın başına yaptılar. Kadınlar yollarda doğuruyor, çocuklar hastaneye yetişemiyorlar. Böyle bir rezillik olur mu? Şimdi de yeni hastane yeri arıyorlar. Peki, mevcut hastane inşaatı ne olacak? Devletin trilyonları, bizim trilyonlarımız orada öylece yatacak mı? Yer aramak yerine mevcut hastane inşaatını tamamlasınlar, vatandaşı da mağdur, devleti de zarar ettirmesinler.  Böyle çarpık bir şey olur mu? Burada hastanenin yarısı yapılmış yazık günah değil mi ya?Soruyoruz kimse cevap vermiyor. Bina yapılmış, neredeyse bitmiş. Sen hala “Oraya mı yapalım,  buraya mı yapalım” diyorsun. Siz ne yapmak istiyorsunuz. Birine peşkeş mi çekilmek isteniyor biri bize çıkıp anlatsın. YokElvanpazarcık’a yapalım yok İnağzı’na yapalım. Yaptık gördük, İşte Doğum hastanesi orada. Yolu mu var Allah aşkına. Millet oraya gitmek için eziyet yaşamıyor mu?Zonguldak’a reva mı?



 



Beldeleri ilçe yapmazlarsa daha beter olacak



Bir esnaf olarak Vali Ali Kaban’ın çalışmalarını beğeniyor musunuz?



Şükür KÜÇÜKALİ:Vali tavizsiz, çalışıyor adam. Şurayı yapacağım dediği zaman yapıyor, yıkacağım dediği zaman yıkıyor. Zonguldak’ta bir şeyler yapmaya çalışıyor ama onu da çalıştırırlar mı, gönderirler mi bilmiyoruz. İnşallah görev süresi yeter istediklerini yapar. Vali bey tarafsız bir çalışma yapıyor. Vali bey proje adamı. Proje yapıyor, proje yapana da destek veriyor. Bir esnaf olarak çalışmalarına takdir ediyorum.



Büyükşehir Belediyesi olduğumuzda Zonguldak’ta 18 Belde Belediyesinin kapatılacak olması sizce bir küçülmeyi beraberinde getirir mi?



Şükür KÜÇÜKALİ:İlçe olmayı hak eden Belde Belediyeleri var.Mesela Filyos. Turizm açısından önemli. Çaydeğirmenikesinlikle ilçe olmalı. Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş çok güzel çalışıyor. O, çocuk o beldeye TOKİ’yi getirdi. Kentleşmeyi sağladı. Nüfusunu artırdı. Fabrikaların önünü açtı, istihdam sağlanması içinliderlik yaptı. Çok çalışkan bir çocuk. O, çocuk beldesini büyütmek için milletvekillerine kafa tuttu, mücadele etti, çalıştı. Ne için?  Çaydeğirmeni için. Aferin o çocuğa…



Büyükşehir Belediyesi olacağız ama beldeleri ilçe yapmazlarsa daha beter olacak. Zonguldak daha peşmurde olacak.Zonguldak’ta siyaset yapanlar aklını başına toplamalı. Büyükşehir olacağız derken Zonguldak’ı küçültecekler. Beldeleri İlçe yaparakbüyük şehir olunur. Milletvekilleri civar İl’leri araştırsınlar. Bir de beldeleri kapanıp Büyükşehir olan İl’lere bir baksınlar. Refenandum öncesi hükümetten İlçe sayışımızın artırılması talebinde bulunsunlar. Zonguldak’a hiçbir hizmetleri yok. Bari İlçe sayısını artırarak Zonguldak’ın büyük köy olmasının önüne geçsinler.
Editör: TE Bilisim