Çaydamar Mahalle sakinleri sonunda çileden çıktı.



Bir benzin istasyonunun sabah başlayıp gece geç saatlere kadar araç yıkama gürültüsü ile aynı alanda bulunan 3 adet baz istasyonundan rahatsız olan Çaydamar sakinleri, topladıkları 500 imza ile çare arıyorlar.



Mahallenin ortasında bulunan bir akaryakıt istasyonunun motor ve araç yıkama gürültüsünün sabah saatlerinde başlayın gece saatlere kadar sürdüğünü anlatan Mahalle sakinleri, işletme sahibini uyarlamalarına rağmen duyarsız kaldığını belirterek tepki gösterdiler.



 



Evde huzurumuz kalmadı...



Evlerinde oturamadıklarını anlatan Çaydamar mahalle sakinleri, "Sabahın erken saatlerinden gecenin üçüne dördüne kadar sürekli olarak aşırı düzeyde gürültüye maruz kalıyoruz. Evlerimizde misafirlerimizi ağırlarken, aramızda sohbet ederken bu aşırı gürültü sebebiyle birbirimizi duyamadığımız hatta uyuyamadığımız oluyor. İşletmenin yerleşim yerinin hemen yanında boş bir alanı var. O bölgeye yıkama tesisinin taşınmasını talep ettik fakat oraya depo yaptılar ve yıkama aynı olduğu yerde; mahallenin içinde devam etti. Kiracılarımız durumdan şikayetçi olup evde kalmak istemiyorlar, fırsatımız olursa biz de evden dışarı çıkmayı, bu gürültüden uzaklaşmayı tercih ediyoruz. Kendi evimizde balkonumuza çıkıp bir çay içemez, sohbet edemez haldeyiz. Bu durumla da ilgili gerekli girişimlerde bulunup sorunun en uygun şekilde çözümünü talep edeceğiz. Hem sağlığımızı hem de huzurumuzu yitirdik. Gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.” dediler.



 



Baz istasyonu için 500 imza...



Akaryakıt istasyonundan rahatsız olan mahalle sakinleri, bir ev sahibinin çatısına 2 adet baz istasyonu kurduğunu anlatan mahalla sakinleri, " Kendi çabalarımızla bu işten etkilenebilecek kişiler ile konuşup yaklaşık 500 mahalle sakininin imzası olan bir dilekçe ile ilgili makamlara şikayetimizi ve bu istasyonların kaldırılması için talebimizi ilettik. Yakın zamanda Samsun’dan bir cevap dilekçesi aldık. Dilekçede baz istasyonunun etki alanının yalnızca 8 metre olduğu yazıyordu. Bu cevapla ikna olmadık. Eğer gerçekten öyle ise gelip ölçüm yapmalarını ve ölçüm sonuçlarını bize bildirmelerini talep ediyoruz. Bu konu ile ilgili öğrendiğimiz kadarıyla belediyelerin de yetkisi söz konusu olmuş. Tekrar mahalle halkı olarak baz istasyonlarının kaldırılması konusunda aramızda imza toplayıp Belediye ve Valilik kurumlarının çevre komisyonlarına başvuruda bulunacağız.” dedi.



20707493_10155645255207458_485663736_n 20707588_10155645255202458_1490827049_n
Editör: TE Bilisim