Kaza, 04.45 sıralarında İzmit TEM Otoyolu Şirintepe Viyadüğü İstanbul istikameti üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol üzerinde seyir halinde olan giyim malzemesi yüklü bir TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu makaslayarak yan döndü.

Yağmur sonrası kayganlaşan zeminde makaslayan TIR’ın ardından gelen yolcu otobüsü ve TIR’ların da olduğu 24 araç ise birbirine girdi. Bir TIR sürücüsünün araç içinde sıkıştığı kazada ilk belirlemelere göre 21 kişi yaralandı.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sıkışan TIR sürücüsünü kurtarmak için çalışma başlatırken, sağlık ekipleri ise yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yapmaya başladı. Kaza sebebiyle kapanan TEM Otoyolu İstanbul istikametinde ise uzun araç kuyrukları oluştu.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kazaya karışan tırlarda bulunan malzemeler yola saçıldı. Vatandaşların kaza sonrası büyük panik yaşadığı TEM Otoyolu savaş alanına döndü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri panik yaşayan vatandaşları da sakinleştirdi. Kazaya karışan yolcu otobüslerinde bulunan vatandaşlar ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait belediye otobüsleri ile tahliye edilerek, Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne götürüldü.

Kaza sebebi ile TEM Otoyolu'nun Ankara ve İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı. Otoyolda seyir halinde olan araçlar, İzmit Doğu Gişeleri ve İzmit Batı Gişeleri'nden D100 Karayolu'na yönlendirildi. Saatlerdir trafiğe kapalı olan TEM Otoyolu'ndaki kazaya karışan araçların çekici yardımı ile kaldırılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, orta refüjdeki bariyerleri keserek kazanın yaşandığı İstanbul istikametindeki araçları Ankara istikametine yönlendiriyor. (İHA)

Editör: TE Bilisim