Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) kömür üretiminde bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 18-20 artış sağlanmış. Bunu övünme kaynağı görüp bunun üzerine her zamanki gibi büyük büyük laflar etme fırsatını kaçırmamış Kazım Eroğlu.

Tarihin en düşük üretim rekorunu kıran en büyük zarar rekorunu kıran Genel Müdür üretim artışını devam ettireceğiz diyebilmiş. Ziya Paşa Terkib-i Bend’inde ne güzel söylemiş bu gibi durumlar için Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın demiş.  

 Geçen yıl ocakların kapalı olduğu pandemi sebebiyle işçilerin ocağa girmediği bir seneye göre bu sene artış sağlanmış pes doğrusu.

Aynı Kazım Eroğlu Şubat 2019 da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklama da ‘Bizim yeraltında şu anda üretim yaptığımız alanların toplam uzunluğu 2 kilometre. 2019 yılı sonunda bahsettiğimiz alanın 700-800 metresini yarı mekanize veya tam mekanize üretim bandına getirmek istiyoruz. Şu andaki yaptığımız ihaleler bunu sonuçlandıracak mahiyette. 2021 yılına kadar, aldığımız işçiler ve emeklilik oranları bizi sıkıntıya sokmaz ise 2021 yılında 2 milyon 100 bin tonluk bir üretim hedefliyoruz. Bunu nasıl yapacağız? Kişi başına üretim şu anda 700 kilogram. Bunu, bin 200 ile bin 400 bandına çıkarmak istiyoruz demişti.

Bırakın 2021 yılını 2022 yılındayız çıkardınız mı 2 milyon 100 bin tona üretimi Kazım Bey. Kişi başına üretimi bin 200 bin 400 bandına çıkardınız mı Kazım Bey.

TTK 2015 yılına kadar 1 milyon 300 binlerde üretim yapıyordu. Siz 2017 de göreve  geldiniz üretim  800 binlere düştü 2020’lerde ise 700 binlere düştü.

Neye göre üretimi artırdınız kime göre üretimi artırdınız. Ocakların kapalı olduğu döneme göre mi arttı kömür üretimi Kazım Bey.

Çalışma disiplinini elden bırakmadan daha iyi rakamlara ulaşmak istediklerini de fırsat bilip ilave etmiş sayın Kazım Eroğlu.

Hangi çalışma disiplininden bahsediyorsunuz Kazım Bey?

Genel Müdürlüğe her gelişinizde güvenlikçilerinizin kapı önünde içtima ile sizi karşılaması mı çalışma disiplini dediğiniz.

Yoksa ehliyeti alkol muayenesinde alınan birine 6 ay şoför maaşı vermeniz mi?

Yada özel kaleminizde çalışan kişileri sürekli azarlamayı, iş arkadaşlarınıza hakaret etmeyi mi çalışma disiplini sanıyorsunuz?

Müessese müdürü iken yeraltında çalışmayan sendika temsilcilerine yer altında çalışma ücreti ödeyerek bu konuda soruşturma geçirmeyi mi çalışma disiplini sanıyorsunuz?

Belki de işçileri evinde çalıştırıp yeraltında çalışıyormuş gibi maaş ödeyen Müessese Müdürünün suçunu örtbas etmek olabilir çalışma disiplini.

Kıdemi yetmeyen Sendikacı için özel olarak yönetmelik değiştirip kendisini iç denetçi kadrosuna atamak da çalışma disiplini olabilir.

Bu kadar değer kazanan kömürü milyonlar verip aldığınız sonra çalıştıramadığınız Lavuarda yıkamadan üç kuruşa satmak çalışma disiplini olabilir mi ?

Gelik işletmesi damarlı ana girişinde güvenlik görevlilerinin kullandığı kulübe heyelan sebebiyle kullanılamaz hale geldi. Haberin var mı Kazım Bey.

2 aydır öyle duruyor. Bu mu Çalışma disiplininiz?

Her işte bir keramet olması da belki çalışma disiplininden kaynaklanıyordur.