Hatırlarmısınız geçmiş senelerde Ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı yapılırdı. Bu toplantılarda çekilmiş fotoğrafları paylaşarak birilerine hava atanlara şahit oluyorduk.

Aslında fotolara bakınca ergen gençlerin artistlerden rica ederek birlikte çektirdikleri fotoğraflar gibi olduğu açıkça belli oluyordu. Hani futbolcuların yanına gidip “Bi fotoğraf çekinebilirmiyiz!” diyenler olur ya aynı öyle. Oralardayken kibir filan yok tabi sevimli güler yüzlü kareler.

Ak partinin meşhur Kızılcahamam kampına katılıp gördüğü her bakan ile rica edip birlikte güler yüzlü yapmacık mutlu görüntülü fotoğraf çektirip bunu da sosyal medya hesabında paylaşanları hatırlıyorsunuz değil mi?

Çocukça acemice birde sokak ağzını sevenler içinde söyleyelim çömezce davranışlardı bu hareketler.

Ne kadar çok Bakan ile fotoğraf çeker paylaşırsam o kadar hava atarım zanneden hareketlerdi. Hele birde Cumhurbaşkanını denk getirir bir kare alabilirse herkes ne kadar güçlü olduğunu görecek zannedenler vardı.

Güçlü olmak deyip geçmeyin parti içinde güçlü olunca insan kendi görevi dışında teşkilat işlerine de müdahale edebilir istediği Başkanları görevden aldırabilir istediği Başkanları atayabilirdi. Yada öyle umuluyordu.

Ama herşeyi ben bilirim ben ne dersem o olur en büyük benim şeklinde tezahür eden kibir stratejik bir hata yaptırdı. Hiç olmayacak birini görevden aldırmak için yapılan baskı ile sonuç da alındı ama. Bu stratejik bir hata oldu.

Hatadan dönme şansıda ne kadar uğraşılsa da olmadı. Daha önce şikayet edilip görevden aldırılan birinin daha üst düzey bir göreve gelmesi için referans olup Ankara da uğraşmak gibi hatadan dönmeler olmuştu aslında ama bu kez olmadı.

Hikaye bugün Zonguldak kamuoyuna düşen bir fotoğrafa evriliverdi. Yeni il Başkanının Cumhurbaşkanı ile bir fotoğrafı yansıdı basına.

Sorun Cumhurbaşkanına iletiliyor ve anında sonuç alınıyordu. Üstelik fotoğraf öyle yapmacık rica ile çekilmiş bir fotoğraf da değil. Gayet samimi bir konuşma ve konuşma üzerine talimat alan bakanların da karenin içinde yer aldığı bir fotoğraf.

Zonguldak umut ediyoruz bu samimi fotoğrafları daha çok görür ve bundan faydalanmaya devam eder.

Yani artık devran değişti. Birileri artık teşkilat ile ilgili işlere müdahale edemeyecek ve Cumhurbaşkanının Zonguldak ile ilgili konularda arayacağı kişi elbette ki İl başkanı olacak

Ve bundan çok rahatsız olan birileri de kesin olacak ve belki de 2019 dan sonra sık sık görmeye alıştığımız parti içi filmler bir yenisi eklenmeye çalışılarak operasyon yapılmak istenecek.