Kazım Eroğlu’na açık mektup...

Günlerdir yazıyoruz sessizliğe büründünüz, en çok kullandığınız hakkını helal et cümlesini bu konuda da rahatça kullanabilecek misiniz içiniz rahat edecek mi?

Göreve geldiğiniz 2017 yılında ve sonrasında da AB kriterlerinin çok üzerinde olan sınır değerleri aşan sağlığa zararlı köpükleri bu kriterlere şartnamede yer vermeden alan ekibinizin bu yaptığından rahatsız değil misiniz?

2016’dan 2020 yılına kadar ihaleyi tek başına alan OK Madencilik, Ancak 2020 yılında ihaleye başka bir firmanın girmesi üzerine ihale iptal ediliyor ve tekrarlanan ihalede OK madencilik 72 Euroya 4 yıl kuruma sattığı ürün için verdiği teklifi 36 Euro’ya düşürmek zorunda kalıyor.

Bu durumu düşününce aklınıza ne geliyor?

Hiç kimseye 36 Euro olan malı 4 yıl neden 72 Euro bedelle satın aldık diye sordunuz mu?

İhale komisyonu Başkanının tekrar bir ceza alabilecek olma ihtimali elinizi kolunuzu bağlıyor mu?

Sendika yetkilileri de kendi işçilerinin sağlığına aykırı bu durumu görmezden gelip sağıra yatıyorlar, bunun sebebinin de sendikacıların kendilerine yaptığınız kayırmalara karşılık size diyet ödediği olduğu konuşuluyor. Bundan rahatsızlık duymuyor musunuz?

TTK için inceleme yürüten Sayıştaycılar bu konuda bugüne kadar kurum yetkililerinden bir bilgi istediler mi? İstedilerse kim kendilerini bilgilendirdi?

Ayrıca bizde Sayıştay müfettişlerine elimizdeki belgelerin tamamını vermeye hazırız.

Kazım Bey…

Biran önce teftiş kurulunuzu harekete geçirmeniz, konunun üzerine gitmeniz, sorumlu varsa gerekeni yapmanız gerekiyor aksi taktir de vebalin kimin üzerinde kalacağı, faturanın kime kesileceği belli olmayacak.