Yılın sonu, yeni bir yılın başlangıcı, yeni seçimin arifesinde Zonguldak AK Parti siyasi tarihine biraz ışık tutup, geçmişi azda olsa hatırlayalım mı?

Hani öyle, her seçim döneminde kendini Vadi’nin ağır topu yerine koyan, oturduğu işyerinde miyadı geçmiş siyasi  taktiklerle partisine ayak oyunları düzenleyen, fırsatçı, yeri geldiğinde tereddüt etmeden mensubu bulunduğu partiye ihanet eden Özcan Ulupınar’ın neler yaptıklarına bir göz atalım mı?

Türkiye’nin yetiştirdiği en etkili siyaset ve devlet Adamı olan Köksal Toptan, AK Parti’nin kurulduğu 2002 yılında DYP’den AK Parti’ye geçmiş, Zonguldak’ta partiye ağabeylik görevi üstlenmişti.

Yıllarca siyaset yaptığı DYP kökenli rahmetli muhtar Cemil Ulupınar’dan oğlu Özcan Ulupınar’ı istemişti.

Cemil Muhtar, oğlunu garantili aday olması koşulu ile vereceğini söylemişti!

Tüm hikaye böyle başlıyor!

Şahzade Özcan Ulupınar, 2002 yılında AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı oldu. Kazanamadı, küstü!

Köksal bey, Cemil muhtarın gönlünü almak için 2004 yılında Özcan bey’i Devrek Belediye Başkanlığına ikna etti. Kazandı.

2009’da bu göreve tekrar seçildi!

İkinci kez Belediye Başkanlığı’nı kaldıramayan Şehzade Özcan bey, makamda halkla iç içe olmak, onların taleplerini karşılamak yerine belediyenin en üst katında oturup, vatandaşa “Ankara’ya toplantıya gitti” dedirttiği dönemleri yaşadı.

En nihayet 2011 yılında 24. Dönem Zonguldak Milletvekili olmuş, hayallerine kavuşmuştu.

Mecliste öyle böyle kavga etmiyordu, CHP Milletvekillerine yumruk atarak reisine şov yapıyordu.

Ama Devrek’in en büyük kazanımı olan Tabur komutanlığı kapatılıyordu!

Özcan Ulupınar siyasi kazanımlar elde ediyor fakat seçim bölgesi ve Zonguldak kaybediyordu.

Ama olsun Şahzade Özcan bey kazanıyordu ya…

Yıl 2015, Özcan Ulupınar AK Parti Milletvekili adayı…

Vadi de en büyük rakibi Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş!

Gebeş, beldede ki milli emlak arazilerini Çanakçılar Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakçı’ya vermek istiyor, Özcan Ulupınar’da bu bölgeden arazi almak istiyordu.

Sezai Çanakçı ile Özcan Ulupınar’ın güç ve arazi kavgası başlamıştı!

Sezai Çanakçı’nın yaveri Satılmış Gebeş, siyasi olarak Özcan Ulupınar’a savaş açmıştı.

Kaldı ki, Haziran 2015 seçimlerinde MHP adayı Zeki Çakan kazanmış, Çanakçı ve Gebeş, Ulupınar’a seçim kaybettiren isim olmuştu.

Ulupınar, kendisine ve partisine ihanet eden Satılmış Gebeş’e bir iftar yemeğinde yumruk atarak öfkesini kusmuştu!

O yumruktan sonra ihanetler Vadi bölgesinde hiç bitmedi!

Sezai Çanakcı olabildiğince Satılmış Gebeş’e destekleyip arazileri almış, Özcan Ulupınar ile de soğuk savaşa girmişlerdi.

Kasım 2015 Yılında yapılan 26. Dönem Milletvekili olmuştu…

2018 Yılında Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ın milletvekili olması ile Şahzade Özcan bey, kenara çekilmiş, kardeşi ile ortak oldukları aile şirketlerinde büyük bir kriz yaşamaya başladı.

Özetle sonrasını da anlatalım!

2019 yılı Devrek Belediye Başkanlığı seçimlerinde Özcan bey’in ticari rakibi Sezai Bükrü AK Parti Belediye Başkan adayı olmuştu!

Özcan Ulupınar, psikiyatri ilaçlarını üçer-dörder almaya başladı!

Oysa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulupınar’a “Sezai Bükrü’yü sana emanet ediyorum” demişti!

Peki, Ulupınar ne yaptı?

Özcan Ulupınar, danışmanının kayınbiraderini MHP adayı olarak çıkarmış ve AK Parti’nin oylarını bölerek AK Parti adayı Bükrü’ye seçimi 252 oyla kaybettirmişti.

CHP Devrek belediye Başkan Adayı Çetin Bozkurt 6.949 oy, AK Parti Belediye Başkan Adayı Sezai Bükrü ise 6.697 oy alarak seçimi kaybetmişti.

Kaldı ki, Özcan Ulupınar, geçtiğimiz ay yapılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Zonguldak’ta yapılan “Şehir Buluşmaları” toplantısında “Benim istemediğim adayı çıkarırsanız, seçimi kaybettiririm. Devrek’te istemediğim adaya seçim kaybettirdim” diyerek ihanetini de itiraf etmişti!

Yani, Özcan Ulupınar, yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yumruk atmış, CHP adayına seçimi kazandırmıştı.

Şimdi size daha ilginç olayları söyleyeceğim…

Belediye ve Milletvekili döneminde hayatının hiçbir döneminde Zonguldak kavgası vermemiş, tersine Sezai Çanakçı ve Satılmış Gebeş’le arazi kavgası vermiş, yerel seçimlerde AK Parti’ye ihanet etmiş ve bunu da açıkça itiraf etmiş bir ismi, “Reisçiyim” diyenlerin desteklemesi ihanet değil de nedir?

Siz tüm süreç içerisinde bir tane Zonguldak kavgası görebiliyor musunuz?

Siz tüm bu süreç içerisinde “Dava adamlığı” görebiliyor musunuz?

Oldukça uzun anlattık ama bir soru daha soralım!

Birinci sıra Milletvekili adayı olmak için parti ve teşkilatı kavgaya sürükleyen Milletvekili Hamdi Uçar ve ekibinin partiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ihanet eden Özcan Ulupınar’ı sıralamaya koydurmak için verdiği kavgayı okuyabiliyor musunuz?

Bunların tek derdi, AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı’yı kendilerine ve ihanetlerine referans yapıp, Hamdi Uçar ve Özcan Ulupınar’ı milletvekili olarak Zonguldak’ın başına tekrar getirmek!

Günün sonunda kazanan ÖZSÜT masası ve yeni üyeleri olacak!

Bunu görememek için aptal olmak lazım…