Kar yağdı ya ne hikmetse ağaçlar birbiri ardına devrildi, elektrik direkleri yıkıldı. Şehirde bazı bölgeler saatlerce elektriksiz kaldı. Elektrik olmayınca hadi makineleri çalıştırıp çamaşır yıkamadık, bulaşık yıkamadık, televizyon da seyredemedik bunlar bir şey değil de şehrin büyük bölümünde doğal gaz ile ısınılıyor ve elektrik olmayınca millet donuyor.

Yaşlısı da donuyor, Çocuklar da donuyor ve hatta hastalar da donuyor.

Buna tepki gösterilmesi elbette doğal ve vatandaşın hakkı.İki gün fatura ödemeyince elektriği kesilen vatandaş isyanda sonuna kadar haklı.

Ama ses çıkaranlara bakınca aman tanrım.Enerjisa ya giydiren giydirene.

Ne kadar birilerine ses çıkaramayan varsa İçleri yansa da ne kadar Belediye ye gık laf edemeyen varsa hükümete tek laf edemeyen varsa enerjisa ya sayıyor sövüyor.

Vurun abalıya.

Yani içini döküp bir rahatlıyor. Dolup da gırtlağına kadar gelen stresini atıyor herkes.

Belediye Başkanından muhtarlarına , siyasilerden sade vatandaşa herkes ağzına geleni söylüyor zavallı enerjisa’ya. Zavallı dediysek lafın gelişi.

Bazı muhtarlar enerjisa’ya giydirirken mahallelerine yol açmak için iş makinesi yollayan Belediye Başkanını da yere göğe sığdıramamayı da ihmal etmiyor. Sanki Belediyenin asli görevi değil de bir lütufmuş gibi. Tabi medya maymunu muhtarların yaptıklarının  yanında bu küçük siyasi oyunlar çok önemsiz kalıyor.

Belediyeden nemalanmış olan ya da umutları olan bazı siyasi yakınları da aynı. Enerjisayı gömerken Belediyeyi göklere çıkarıyorlar.

Siyaset kimlere kalmış vah Zonguldak vah.

Birde gazeteler var hani doğruluğu kimseye bırakmayan kerameti kendinden menkul gazeteciler. İlk kar yağdığında yerden yere  vurdukları Enerjisa için tek kelime eleştiri yok bırakın eleştiriyi sorunları çözmek için nasıl gayretle çalıştığını anlatan haberlere de rastlıyoruz. Bu durumun tamamen duygusal olduğu o kadar açık ki.

Yahu kimse çalışanlara bir şey demiyor ki. Sorduğumuz;

Eyy enerjisa senin direklerin neden yıkılıyor?

Neden ağaçların olduğu bölgelerde zamanında bakım yapıp önlemini almadın?

Neden hatları yer altına almadın?

Senin görevin sadece devletten devir aldığın tesisler üzerinden hiç yatırım yapmadan elektrik parasını tahsis etmekten ibaret mi?

Bugüne kadar neden yıkılmıyordu bu ağaçlar direkleri neden devirmiyordu hatlara neden zarar vermiyordu hep sizi mi bekledi?

Bunları merak ediyoruz.

Kar yağınca şehrimiz güzel manzaralar veriyor da birde elektrikten nemalananlar ve elektrik alamayan vatandaşlar rahatsız olmasa..