Maden mühendisleri odası Başkanı Çağlar Öztürk TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu üyesi olduğu Maden Mühendisleri Odası binasını devreden genel müdür olarak tarihe geçmiştir dedi.

Göreve geldiği günden itibaren tarihe geçecek o kadar çok şey yaptı ki Kazım Eroğlu unutulması mümkün değil. Daha önce yaptığı icraatlar ile birçok kez bu kadar da olmaz dedirten Genel Müdür tarihe geçme konusunda kesinlikle iddialı.

TTK tarihinde bugüne kadar kömür üretiminin en düşük olduğu dönemi yaşattı Genel Müdür bundan sonra gelecek olan Genel Müdürlerin bu rakamların altına indirmesi de mümkün değil. Tarih bu konu da da Kazım Eroğlu’nu hep yazacak.

Kömürü yıkamayı beceremeyen bir Genel Müdür de bugüne kadar gelmedi bu kurumun başına. Kazım bey üzülmez de Özel sektöre ait lavuarı milyonlar vererek satın aldı bir sene bile geçmeden kullanılmaz duruma getirdi ve kömürü Lavuarlamadan satarak katma değerini düşürüp milli servete toz toprak muamelesi yaptı. Taş kömürünü yıkamayı beceremeyen bir Genel Müdür bugüne kadar olmamıştı bundan sonrada gelmez bu kurumun başına. Söyleyin Kazım Eroğlu bu icraatı ile de tarihe geçmeyi hak etmiyor mu?

Siz TTK tarihinde bugüne kadar kurumun dinamit temin edememesi elinde yeterli miktarda dinamit olmaması sebebiyle üretimin düştüğünü sekteye uğradığını hiç duydunuz mu? Onu da yaptı Kazım Bey. Bizim bildiğimiz tarihte ilk yani Kazım Eroğlu’nun hakkını Kazım Eroğlu’na teslim edip bu konuda da tarihteki yerini almasını alkışlamak gerekiyor.

Geçen yıl GMİS Başkanı Hakan Yeşil tarafından yapılan açıklamayı da unutmayalım iş sağlığı ve güvenliği açısından büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Hakan Yeşil ‘TTK tarihinde ilk defa ocakların elektrik kesintileri ile kesildiği bir ilktir’ diyerek tarihe not düştü. Kazım Beyin burada da hakkını unutmayalım tarihe not düşelim.

Kurumun beş adet müessese müdürlüğü bulunuyor. Kazım Eroğlu göreve geldikten sonra sene başında koyduğu hedefi sene sonunda tutturabilen bir tek müessese var mı? Bu konuda da tarihe geçmek elbet hakkınız Kazım Bey.

Kozlu’dan dünürünüzün akrabasını göreve getirip sonrada işten hiç anlamaması sebebiyle onun altında çalışan bir şef ile işleri yürütüp sonra da o şefe şartları tutmadığı halde vekaleten müdürlük verip hatta başka bir kurumda da görevlendirdiğinizi de kurumunuzun tarihi yazacak. Kerameti kendinden menkul dostunuza ardı arkası gelmeyen kıyaklar da cabası.

 Maden mühendisleri meslektaşlarınız da hakkınızı verdi. Siz 2 yıl sonra yaşınızı doldurup emekli olup bu şehirden çekip gideceksiniz bu sebeple tarihe geçmek hakkınızdı bunu da başardınız başarıyorsunuz

Hayırlı işler Kazım Bey.