TTK A Tipi misafirhanesinin turizme açılması için Vali bey başkanlığında toplantı yapıldığı haberi yerel basında yer aldı. Kent konseyinin önerisi olduğu öne sürüldüğü içinde Kent konseyi Başkanı da toplantıda yer aldı.

A tipi misafirhanenin turizme açılması Kent konseyi tarafından yeni ortaya atılan bir proje değil aslında. Kendisinden iyi bir performans beklediğimiz Kent konseyi maalesef daha önce gündeme gelmiş projeleri yeni gibi ortaya atıyor yada herkesin bildiği şehirde yıllardır konuşulan sorunlu konuları kendisi bulmuş gibi tekrar gündeme taşıyor.

Örnek mi ? A tipi projesi 2018 yılında Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, kentsel tasarım ve turizm projelerini tanıtmış ve  yapılan tanıtım toplantısında  A Tipi Misafirhane, TTK Rombaki Çocuk Bilim Merkezi ve Üzülmez kültür vadisi projeleri de bu projeler arasında yerini almış ve tanıtım kitapçığında da buna yer verilmişti. Yani yeni bir proje değil.

Hadi bir örnek daha verelim

 Kent konseyinin diğer bir proje önerisi ise Işıkveren Termik Santralinin millete armağan edilmesi teklifi bu santralın Makina Müzesi ve Çok Amaçlı Sergi  Sanat Gösteri Toplantı ve Organizasyon Merkezi olarak değerlendirmesini  istiyoruz diyor Kent konseyi bu kez de.

Bu santral binasının harika bir konser salonu bir kültür merkezi ve opera sahnesi olabileceği Haluk Direskeneli tarafından 2013 yılında ortaya atılmış ve Bülent Kantarcı tarafından sosyal medyada da paylaşılmıştır. Yani buda yeni bir buluş değildir.

Hakan Bey göreve geldikten sonra ilk açıklamalarından biri adliye binası yanlış yere yapılmış valilik yanlış yere yapılmış bunlar kaldırılmalı açıklamasıydı.

Allahaşkına bunu Zonguldak da bilmeyen bunların yanlış yere yapıldığını eleştirmeyen kaldı mı? Kent Konseyi Başkanı olup söyleyince farklımı oluyor?

Biz Kent konseyinden farklı projeler yeni projeler bekliyoruz daha önce kentin gündemine gelmiş dedenmiş tartışılmış projelerin ortaya atılmasını değil.

Birde maden mühendislerinin odasının mekanlarını terk etmesi konusunda üst kat oda olsun alt kat millet kütüphanesi olsun gibi ne şiş yansın nede kebap önerileri kent konseyine yakışmıyor. Bu açıklama konuya hiç vakıf olunamadığını ortaya çıkarıyor.

Hele birde yeni açılacak hastanenin trafiği için önerdikleri tek yön yapılması ve stadın arkasından fener lisesi önüne yol açılması projesi faciası için bir şey söylemek istemiyorum. Zaten kendileri de bir şey söyleyebilecek çıkıp sundukları bu projeyi savunabilecek durumda değil . Kimsede ciddiye almadı.

Millete genel kurulumuza neden gelmiyorsunuz diye kızıp ayar vermek yerine önce kendi yönetimimdekiler nerede diye sorup her yere niye aynı 2-3 kişi ile gidiyorum diye bir sorgulamak lazım. Nerde hata var ona bakmak lazım.

Yeni proje ve görüşler bekliyoruz Kent konseyimizden. Örneğin köprü yıkılmalımı ne düşünüyor konsey bir öğrense kamuoyu. Belediye Başkanı güçlendirilemez diyor güçlendirilemeyen yapı olur mu bu zamanda kent konseyi ne diyor merak ediyoruz.