Çatalağzı AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, Tüm Yerelsen Sendikası ve Belediye Başkanı Adnan Akgün’ü eleştirdi.

Sendikanın memurların yanında yer almadığını, Belediye Başkanı Akgün ile birlikte hareket ettiğini iddia eden AK Partili Meclis Üyeleri yaptıkları yazılı açıklamalarda Sendika ve Akgün’ü hedef aldı.

Çatalağzı Belediyesi AK Partili Meclis Üyeleri Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında 2022 Bütçesinin reddedilmesi sonrası Tüm Yerelsen Sendikası tarafından yapılan açıklamanın hedef saptırmak ve Belediye Başkanı Adnan Akgün ile CHP'li meclis üyelerini aklamak olduğunu söylediler.

AK Parti Çatalağzı Belediye Meclis üyeleri Cevat AYDINLI ve Aydın PALABAŞ Başkan Adnan Akgün’ün yaptığı bütçeyi CHP Meclis üyelerinin de tasvip etmediğini bu yüzden 4 meclis üyesinden birinin bütçeye ret oyu verirken bir meclis üyesinin de oy kullanmayarak salonu terk ettiğini dile getirdiler.

AK Parti Meclis üyeleri Cevat Aydınlı ve Aydın Palabaş yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler; “Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün’ün 2022 yılı bütçesi ret yiyince sendikayı kullanarak kendi çıkarları için kendi siyasetine alet etti.

Çatalağzı Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı 3 Kasım 2021 çarşamba günü toplanmıştır. Bütçe görüşmeleri için belediye meclis salonunda toplantıya 4 CHP meclis üyesi 2 Ak Parti 2 MHP meclis üyesi katıldı. 1 CHP meclis üyesi ise tepki göstererek katılım sağlamadı.

 2022 yılı belediye bütçesi için yapılan oylamada bütçenin afaki ve abartılı olduğundan dolayı partisinin meclis üyelerinden 1 ret 1 de katılım sağlamayarak tepki gösterildi.

CHP’li Meclis Üyeleri de bütçeye inanmadı…

AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oyları ile bütçe ret edilmiştir. 2022 yılı belediye Meclisi’ne CHP'li meclis üyeleri bile inanmayarak ret oyu vermiştir. Bütçe 3 Kasım’da ret edildiği halde 6 gün sonra belediye başkanı Adnan Akgün bütçedeki başarısızlığını kamufle etmek için tüm yerelsen il başkanı olan Melih Kumbas’ı kullanarak siyaset yapmıştır.

Emekli olmaya zorlayarak mobbing uyguladı…

Halbuki memur toplu iş sözleşmesi AK Parti eski Belediye Başkanı Sayın Mehmet Alim döneminde 10 yıl boyunca sıkıntısız olarak imzalanmış ve memur kardeşlerimize destek sağlanmıştır. Adnan Akgün’ün Belediye Başkanlığı’na geldiğinden bugüne kadar her yıl sözleşme yapılması için meclisten yetkisini almıştır. Emekçi başkan olmak ile övünen belediye başkanı Adnan Akgün ve sendika temsilcisi Melih Kumbas başkanın her yıl imzalayacağı sözleşmeyi geciktirerek memur personel arkadaşlarımızın emekli olmaları yönünde baskı uygulayarak imzalamamış ve geç imzaladığı dönemlerde de memur personelinin sosyal denge zammını kesmiştir. 8 Yıl boyunca belediye memurlarını emekli olmaya zorlayarak mobbing uygulamıştır.

Sendika memurları savunmadı…

8 yıl boyunca tüm bu hadiseler yaşanırken memurun hakkını savunmakla görevli olan sendika belediye başkanı hakkında hiçbir açıklama yapmamış ve memur personel arkadaşları savunmamıştır.

Kendilerinin vicdanları o zaman neredeydi. Bütçenin ret edilmesi üzerine belediye başkanı Adnan Akgün kendi başarısızlığını kamufle etmek için meclisten geçtiği halde bu yolu deneyerek kendi memuru olan sendika başkanını kullanarak sendikayı siyasete alet etmiştir. Halbuki memurlara sosyal denge zammı meclis gündemine gündem dışı teklif edilmiş ve oy birliği ile kabul edilmiştir.

Bizler emekçinin yanında olup emeğin ne olduğunu iyi bilen insanlarız. Bizler de bu geçen sosyal denge zammını 2,5 yıldan bu yana meclis toplantılarında kabul yönünde görüş bildirmiş kişileriz. Belediye Başkanı Akgün bunlar ile uğraşacağına 8 yıldan beri Çatalağzı’na ne verdi onun hesabını versin.

Editör: TE Bilisim