HABER: Seyfi BOYRAZ

Türkiye genelinde Zonguldak’ta bir çok ilde CHP ile İYİ Parti arasında Millet İttifakı ile seçimlere gidilirken, Kilimli’de Millet İttifakı’nın kurulamaması ve Erdinç Kargidan’ın İYİ Parti’den aday olması CHP’ye belediye başkanlığını kaybettirdi.

Hatırlanacağı gibi ittifak görüşmeleri öncesinde Erdinç Kargidan CHP’den Kilimli Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş fakat CHP mevcut Belediye Başkanı Ali Aslankılıç ile seçime gitme kararı almıştı. CHP’nin bu kararının ardından Erdinç Kargidan tüm tartışmalara rağmen İYİ Parti’den belediye başkan adayı gösterilmişti.

CHP adayı Ali Arslankılıç ile seçime girdiği 2014 yılında oyların yüzde 48’ini (7 bin 60) alarak belediye başkanı seçilmişti. 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti adayı ise yüzde 41.5 oy (6 bin 108) almayı başarmıştı.

Dün gerçekleştirilen yerel seçimlerde ise CHP adayı Ali Arslankılıç 3 bin 657 oy (yüzde 29.17) alarak seçim yarışında ikinci olurken, Ak Parti adayı Kamil Altun 5 bin 137 oy (yüzde 40.97) alarak belediye başkanı seçilmeyi başardı. İYİ Parti adayı Erdinç Kargidan ise 3 bin 95 oy (yüzde 24.68) alarak seçimin sonucunu belirleyen isim oldu. Her iki seçimin istatistiklerine bakıldığında ise CHP’nin bir önceki seçimlere göre yaklaşık 3 bin 500, Ak Parti’nin ise yaklaşık bin oy kaybettiğini görüyoruz.

Seçim sonuçlarına baktığımızda, Kilimli’de Millet İttifakı çatısı altında Erdinç Kargidan belediye başkan adayı yapılmış olsaydı, oy oranının yüzde 55’in üzerinde olacağını söyleyebiliriz.

Editör: TE Bilisim