Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın filtre zorunluluğu nedeniyle Ocak ayında üretime kapattığı ÇATES’in ne zaman açılacağı merak ediliyor.

Bakanlığın istediği çevre yatırımlarını yapan ÇATES’in bir an önce açılmasını istediklerini ifade eden AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bizzat görüştüğünü söyledi.

Bakanın ÇATES’in açılmasına sıcak baktığını ancak Corona Virüsü nedeniyle meydana gelecek insan hareketinin söz konusu olacağını ifade eden Milletvekili Uçar, ÇATES’in açılmasının bu nedenle geciktirildiğini ima etti.

Çevre Bakanı ile görüştüm

Çevre Bakanı’nın kendisine “Bu süreçten (Corona salgını) sonra, atlatalım, bu süreçten sonra gereğini yapalım inşallah” dediğini belirten Milletvekili Uçar, “Sayın Bakanımızla ben görüştüm, bu süreçten sonra atlatalım, bu süreçten sonra gereğini yapalım inşallah dedi”

Lay lay lom milletvekilliği yapmış oluruz

Corona Virüs salgını nedeniyle sürecin geciktirildiğini ima eden Milletvekili Uçar, “Sayın bakanımızla görüşüp buranın en kısa sürede açılmasını inanın biz daha çok istiyoruz. Biz siyasetçi olarak insanımız rahat etsin istiyoruz. Oraya kömür veren arkadaşlar rahat ederse biz rahat ederiz. Biz bunları önemsemezsek lay lay lom milletvekilliği yapmış oluruz.” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “ÇATES yetkilileri bir takım yükümlülüklerini yerine getirdi. Geçen Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte gittik. Evet bir çalışma yapılmış, Sayın Bakanımızla ben görüştüm, bu süreçten sonra atlatalım, bu süreçten sonra gereğini yapalım inşallah dedi. Rödövanslı saha sahipleri arkadaşlarımızla da sürekli görüşüyorum, ben onların sıkıntılarını da biliyorum, empatide yapıyorum, ne kadar zor durumda olduklarını da biliyorum. Hadi gel açalım denilirse, orada bir hareketlilik olacak. Ama açtınız, yarın Çaycuma’daki, ilçelerdeki arkadaşları buraya getireceksiniz, taşıyacaksınız.  Eren Enerji’yi örnek veriyorlar. Ama o sistemi kurmuş burada. Yani bir takım sıkıntılar olacak. Sayın bakanımızla görüşüp buranın en kısa sürede açılmasını inanın biz daha çok istiyoruz. Biz siyasetçi olarak insanımız rahat etsin istiyoruz. Oraya kömür veren arkadaşlar rahat ederse biz rahat ederiz. Biz bunları önemsemezsek lay lay lom milletvekilliği yapmış oluruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim