Muslu Beldesi Kazköy mahallesinde ikamet eden Ertan Tan, Eren Enerji Elektrik Üretim A. Ş.’nin arazisini işgal ederek tecavüz ettiği gerekçesi ile savcılığa yaptığı şikayet sonrası kovuşturmaya yer olmadığına verilen karar üzerine hak gaspına uğradığını belirterek yasal haklarını Anayasa Mahkemesi’nde arayacağını söyledi.

Arazisinde kamulaştırma kararı olmamasına rağmen Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yol yapılarak yaklaşık 2 metre arazisine tecavüz edildiğini belirten Ertan Tan, yolun altından geçirilen su borusu ile arazisinin adeta bataklığa döndüğünü iddia etti.

Eren Enerji’nin vatandaşları bıktırarak arazileri ucuz fiyata almak için eziyet ettiğini anlatan Tan, “Muslu beldesi Kazköy mahallesinde bulunan Arazimde kamulaştırma olmadığı halde Eren holding tarafından  kendilerine özel yaptıkları yol yapımı  nedeniyle iki metre civarında yolu arazimiz sınırlarından  geçirerek arazimizin  işgaline  ve yapmış oldukları yolun altında geniş çaplı su borusu geçirerek kendi arazilerindeki suyu bizim arazimize akıtarak arazimizi bataklık ve gölet haline getirmeleri ve de yol yapım esnasında kesmiş oldukları ağaçları, molozları, hafriyatları, inşaat çöplerini  bizim  araziye dökerek arazimizi kullanılmaz hale getirerek, arazimizin sınır duvarlarını yıkarak, Arazimizde bulunan  yedi metre derinliğinde iki metre genişliğindeki su kuyusunu döktükleri hafriyat , moloz ve inşaat çöpleri ve pislikleri ile yok ederek arazimize tecavüzde bulundular. Bizleri usandırıp,  bıktırarak arazimizi ucuz fiyata bizden alabilmek için bu uygulamaları yapmaktadırlar, beldede bulunan santral ve liman inşaatı için satın aldıkları yerleri hep böyle yıldırma politikası ile milletten bedavaya almışlardır. Muslu Belediye başkanlığı ve yönetim kadrosu da Eren holdingle iş birliği halindedir, bunlara artık birilerinin dur demesi gerekmektedir” dedi.

Hukuk gaspına uğradık

Tapulu arazisinde Eren Enerji tarafından mağdur edildiğini Zonguldak Cumhuriyet Savcılığına yaptığı şikayetlerinde sonuçsuz kaldığını belirten Ertan Tan, hukuk gaspı ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Tan, “Eren holdingin Arazimize yaptığı işgal ve tecavüzler  ile ilgili Zonguldak Cumhuriyet Baş Savcılığına iki defa ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmamıza rağmen , İlgili Savcılık soruşturmalarında saçma sapan gerekçelerle  Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar verilmiştir, bu kararlara yapmış olduğumuz itirazlar neticesinde ise aynı saçma gerekçeler ile itirazlarımız  red edilmiştir. Bu hukuk gaspınında nedeni tamamen Eren Holding’in parasal ve siyasi gücüne bağlıyorum. Belgeler ortada, işgal ve tecavüz ortada, savcılığın verdiği kararda ortada. Bu hukuk gaspı olan ilgili kesinleşen kararları son olarak  Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkımızı kullanarak hakkımızı aramaya devam edeceğiz ve de ilgili kararları veren Savcı ve hakimleride Hakimler ve Savcılar kuruluna şikayet edeceğiz ,  bu hukuk gaspına da birilerinin artık dur demesi lazım” diyerek sonuna kadar hukuk mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim