Yıkım kararı olmayan Kilimli Balıkçı Barınakları Belediye Başkanı Kamil Altun’un kişisel talimatı ile yıkılıyor.

Tahliye kararı olamadan bu sabah saatlerinde polis, çevik kuvvet ve iş makinalarının sevk edildiği Kilimli de, balıkçılar yıkım kararına tepki göstererek direniş başlattı.

Kepçelerin önüne geçen balıkçılar ile polis arasında arbede yaşandı. Direnişini sürdüren balıkçılara biber gazı sıkılırken, bazı balıkçılar ile polis arasında itiş-kakış yaşandı. Bir vatandaşın kolu çıktı.

Yaşanan kanunsuzluğa isyan eden balıkçılar Devlet yetkililerine seslenerek, “Devlet böyle yapar mı? Tahliye kararı yok. Tapumuz, ruhsatımız olmasına rağmen zorla bizi çıkarıyorlar” şeklinde tepki gösterirken, Kilimli Balıkçılar Derneği Başkanı Ertuğrul Kınayer, Belediye Başkanı Kamil Altun’un bu alanı peşkeş çekeceğini söyledi.

Kınayer, “Başkan restoran olarak yapacakmış, birilerine satacaklarmış. Mahkeme kararı beklenseydi, bizim aleyhimize sonuçlansaydı kendi ellerimde tahliye ederdim. Başkan Kamil Altun diyor ki, “ben hukuku tanımıyorum”. Bizim sahibimiz yok. Elimizdeki mal alınıyor. Allah’a havale ediyorum.” Dedi.

Barınak sahibi bir kadın ise, Kamil Altun’un seçim döneminde barınakları daha da güzelleştireceği sözünü verdiğini belirterek, “Kamil Altun benim bilgim yok demesin, delikanlı gibi çıkıp yıkacağım desin. Seçim döneminde geldi daha da güzelleştireceğiz dedi. Allah’a havale ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim