Kilimli’de direnen balıkçılara sert müdahale uygulanırken, mağdur olan balıkçılar Milletvekili Polat Türkmen’e ulaştı. Telefonu açan Polat Türkmen Trabzon’da olduğunu söyledi.

Bu gün erken saatlerde polis, çevik kuvvet ve yıkım ekipleri barınakları yıkmak amacıyla gelirken Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, telefonlarını kapattı.

Yıkıma direnen balıkçılar ile polisler arasında arbede yaşanırken, polis biber gazı ile balıkçılara müdahale etti.

Yıkım kararı olmadan hukuksuz bir şekilde yıkımın gerçekleştirildiğini belirten balıkçılar, “Devlet ile bizi karşı karşıya getirenlerin Allah belasını versin” diyerek isyan ederken, barınakların çatısında direnen balıkçılar yaka paça indirilerek göz altına alındı.

Bir balıkçıya ise ters kelepçe vurulması ile balıkçılar yıkıma neden olanları yuhaladı.

Gergin dakikaların yaşandığı Kilimli’de Kamil Altun’un telefonlarını kapattığını belirten İbrahim Buzkan ise, “Kamil Altun ortada yok, ulaşamıyoruz. Milletvekili Polat Türkmen’i bu kanunsuzluk karşısında aradık. O da Trabzonda’ymış. Herkes tatilde, herkes kaçıyor. Ama iki ay sonra bizden oy istemeye gelecekler” dedi.

Bir balıkçı ise yıkımın usulsüz olduğunu belirtirken, “Biz devletimizin yanındayız, mahkeme tahliye kararı verseydi çıkacaktık tabi, ama şimdi bizi devletle karşı karıya bıraktılar. Allah belanızı versin” dedi.

12 Ekimde kesinleşmesi gereken mahkeme kararı beklenmeden yıkım gerçekleşiyor.

Editör: TE Bilisim