Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün Eren Holding’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmesinin ardından aldığı eleştiriler sonrasında ’Kimse yalandan şövalyecilik yapmasın. Ben şerefsiz değilsem adaletli olmam lazım. Beldeye yeni santral yapımını engellemek için defalarca Ankara’ya  gittim. Ak Partili Meclis üyeleri de yanımdaydı ama bugün sesi çıkanların hiçbirisi yoktu. Herkes haddini bilecek, öyle konuşacak dedi.

Ağır eleştiri aldığını Çevreci başkan mezara bile girmişti denildiğini ancak Belde Belediyesinin bir çimento bile alacak parasının olmadığını Eren Holding’den yolu yapmasını kendisinin talep ettiğini belirten Akgün, ‘Belediyenin yerel yönetim olarak, bir torba çimento alacak parası yok. İşçiye zaten parayı zor yetiştiriyorum... Ben Belediye Başkanı olarak, firma yetkililerine söyledim. Bu yolu yapın dedim, yaptılar. Çünkü benim belediye bütçesi ile bu yolu yapma imkanım yok. Öyle bir param yok zaten, su borum patlaktı gelip değiştirdiler. O mahallelerde park yok, çamur içindeydi, gittiler parklar yaptılar, halı sahalar yaptılar, oyun grupları koydular, rica ettik işsiz gençleri işe aldılar. O hasta olan insanların çoğuna ben şahidim, 3.000 TL, 5.000 TL, 10.000 TL verdiler. Yukarıda Allah var. Ben yöneticiysem, herkesin hakkını teslim edeceğim. Ben de teşekkür ettim. Bu bizim geleneğimizde, göreneğimizde var, Allah razı olsun bu insanların işini gördünüz dedim. Ne var bunda?

Gittim Santral Yetkililerine ‘’Santral ile bağlantısı olmayan, dağın başındaki bir mağara için destek istedim. Gerekli makineler ile 20 gün içinde orayı temizlettiler. Ben bugün orayı yapmaya kalksam, 250.000-300.000 TL ama benim param yok, o adamlar bunu yaptı. Bunu yapmasaydı, vatandaş mağdur olacaktı, insanların evlerini su basacaktı. Şimdi iş çözüldü ama ben bu adama teşekkür etmeyeyim mi? ‘ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim