Sosyal medya bilinçli bir şekilde ve  olumlu yönde kullanıldığı zaman elbette faydalı ve çağımızın gereği artık.

Tabi ki sosyal medyayı düzgün kullananlar da var olumsuz olarak kullananlarda.

Özellikle sanatçılar ve politikacılar tarafından öncelikli olarak  tanıtım ve piar amaçlı kullanılması olmazsa olmaz duruma gelmiş durumda.

Diğer bir alan ise pazarlama sektörü, onlarda sosyal medya aracılığı ile satışlarını artırarak faydalananlar arasında başlarda geliyor.

Bunlar profesyonel olarak faydalananlar tabi.

Profesyonel olarak faydalanan birde dikkatli olmamız gereken bir kesimde dolandırıcılar. Sosyal medya hesaplarınızı çalarak sizin adınıza arkadaşlarınız ile diyalog kurup onları dolandıranlardan sizin kredi kartı bilgilerinize ulaşıp alışveriş yapanlara kadar aklınıza gelemeyecek yöntemler ile dolandırıcılık yapanlar da fazlası ile mevcut sosyal medyada.

Gelelim bizim de konumuz olan amatör olarak sosyal medyayı kullananlara. Onlarda sosyal medyayı olumlu yönde amacına uygun olarak kullandıklarında sorun yok.

Ancak sosyal medyada faklı bir kişiliğe bürünüp gerçek kimliği ile tamamen zıt düşünceleri paylaşanlar ise kendilerini tanıyanları güldürüyor.

Bunlar arasında özellikle siyaset ile ilgili olanların sosyal medya paylaşımları hep birilerine mesaj verme, kendi reklamlarını yapma ve olduğundan farklı görünme amacıyla yapılmış paylaşımlar.

Bunlar genellikle ben en doğruyum, ben neysem oyum, ben dürüstüm diye üstüne basa basa sık sık vurgu yaparlar.

Kopyacıdırlar.

Çizgileri olduğunu iddia ederler.

Tavırları olduğunu dile getirirler.

Sorsanız prensipleri vardır.

Doğruya doğru eğriye eğri dediğini söylerler.

Ama kendi çıkarlarına dokununca bu prensipler rafa kaldırılır. Genellikle Cumhurbaşkanın en büyük savunucusu olurlar ama kendi çıkarı söz konusu olunca ona bile akıl vermeye kalkarlar.

Esnafsa neferi gibi paylaşımlar yaptığı partisine kongreleri yapıyorsun orda hastalık bulaşmıyor da kahve ve lokantaları niye açmıyorsun diye posta da koyabilirler.

Paylaşımları ile yere göre sığdıramadığı yerel siyasetçiler için yalnız kaldıklarında yanındakilere onun hakkında tüm eleştirileri en ağır şekilde dile getirebilirler.

Tabi bunlar bizim Zonguldak da gözlemlediklerimiz bildiklerimiz.

Klavye delikanlıları heryer de her sektörde. Kendileri takipçi sayısı ile övünüp masal anlatmaya kopyala yapıştır yöntemi ile ahkam kesmeye devam edebilirler ama bilsinler ki herkes gerçek yapılarını biliyor ve komik oluyorlar.