Politikacı desen, değil!

Doktor desen, hiç değil!

Arkadaş desen, arkadaşları ‘Tilki Selim’ diye çağırmaz!

Başka lakapları da varda, bilen bilsin!

Ama bir insan, Şehr-i eminlik beklenen bir zatı muhteremin son aylarda yaptıkları ile söyledikleri hiç mi birbirini tutmaz!

Aleyhinde çıkan her haberi koşa koşa Genel Merkeze getirip, “Bunları Mustafa yazdırıyor, bu teşkilatla çalışmak istemiyorum” diyen biri, gazetecilerin kongre sürecine ilişkin bir soruya pişkin pişkin “Teşkilat gömleğimi geçici süre ile arkadaşlara devrettim” der mi?

Aylar önce de İl Başkanlığı için Sami Aydın’ın adını öne süren Selim Alan, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım atmıştı.

 “Sami Aydın’ı destekliyor musunuz” diye sorulduğun da Yaa işte arkadaş ortamlarında birbirimize yaptığımız şakaları bunlar gerçek sanıp, ortaya çıkıyorlar. Sami Aydın kimdir, ben onu destekler miyim? Sizin aklınız kesiyor mu buna” diyordu.

Memurlar Lokali sahibi Sami Aydın da, “Ben kendi kendime ortaya çıkmadım. Arkadaşlar istiyor. Selim’e seçimde çok destek verdik. Biliyorsun uzun yıllar Zonguldak’ta politika yaptık, bunlardan daha iyisini yaparız” demişti.

Önce Sami Aydın’ı öne sürmüş, sonra arkasında duramamıştı.

Yaptığı eylemin arkasında duracak nicelik, nitelik, samimiyetten ve cesaretten yoksun, insanları kullandığını zannedip, aslında kullanılan, oldukça dramatik bir film oyuncusu izliyoruz.

Bu filmin son senaryosunda; Belediye projelerini seven, teşkilata hakim olma dürtüsünü engellemeyen, oldukça zeki ve her anlamda Zonguldak’ı kendi düzenine göre uydurma mücadelesinden asla taviz vermeyen Milletvekili Hamdi Uçar, bu süreçte kullandığı Selim Alan’ı son virajda savurur.

Hamdi bey otobana çıkar, UÇAR!

Selim Alan, kaza süsü verilmiş, siyaset çöplüğüne camdan fırlayıp tekerin altında kalırsa hiç şaşırmam!

Bu işte bir UÇARoğlu var ama…

Geçici olarak Mithatpaşa İlköğretim okuluna verilen Gazi İlköğretim okulu öğrencileri yeni yapılan okullarını geri istiyorlar.

Anlaşılan bu konu da ısrarcılar da…

İkinci dönemin ilk günü, öğrenci ve veliler eylem yaptı.

Vali Erdoğan Bektaş’a kadar çıkıldı.

Fakat veli ve öğrenciler istedikleri sonucu alamadılar.

Eylemleri sürüyor.

Ne Vali bey’den, ne de Milletvekili Hamdi Uçar’ın atattırdığı yeni Vekaleten İl Milli Eğitim Müdürü’nden tatmin edici bir açıklama gelmiyor.

Oysa Devlet, Gazi İlköğretim Okulu’nu yıkarken burada okuyan çocuklara tekrar okullarında okuma sözü vermişti.

Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı dönemine kadar Devlet sözündeydi.

Hamdi Uçar’ın bürokratı Harun Akgül geldi, Devlet sözünü yedi mi yani?

Bu işte bir çapanoğlu var ama bakalım ne olacak?

Milletvekili Hamdi Uçar, kendi getirdiği bürokratın arkasını toplamak için velilerle temas kurduğuna göre…

Kesinlikle perde arkasında başka hesaplar ve ilişkiler vardır…

Hamdi beyin kutusundan Zonguldak’a hayırlı bir haber çıkmaz!