AK Parti milletvekilleri TTK’da yönetim zafiyeti var diyor. TTK yöneticileri proje üretmiyor saat 5 olunca mesaiyi bitirip eve gidiyor diyor. Sendikada proje üretmiyor bu gidişat iyi değil bu zarar katlanılamaz boyutlara geliyor üretimi artırabilen bir yönetim yok diyor. Bizim elimizi güçlendirecek bir yönetim yok diyor.

CHP milletvekilleri iktidar milletvekillerinin bu açıklamalarını eleştiriyor şimdimi aklınız başınıza geldi diyor. Ortada böyle bir durumun oluşmasına sebep olan TTK yönetiminde ise ne ses var ne atılan bir adım. Çıkıp ortaya vekillere bizim şöyle bir çalışmamız var bunları yaparsak üretimi artırır zararı belli bir seviyeye çekebiliriz diyen bir TTK yönetimi yok ortada.

Genel müdür sessiz genel müdür yaş haddinden emekli olacağı  3 senesini doldurma peşinde. Kurum zarar etmiş , Vekiller onun yüzünden zor durumda kalıyormuş, TTK tekrar ülke gündeminde olumsuz olarak yer alacakmış umurunda değil.

Geldiği günden beri TTK yönetim kurulu toplantılarını Zonguldak’ta yapma iradesini ortaya koyamayan yönetim toplantılarının büyük çoğunluğunu Ankara’da yapmak zorunda kalan Genel Müdürden farklı bir irade beklemek mümkün mü?

Madem burası Genel müdürlük yönetim kurulu toplantılarını da burada Genel Müdürlük de yaparsın sen yönetim kurulu üyelerine hoş gözükmek için toplantıları Ankara’ya taşırsan Zonguldak’ın iradesini de Ankaradakilere teslim edersin.

Sen haftalardır köpük  ihalesinin incelenmesi gerekiyor kurum 4 yıl boyunca zarara uğratılmış şeklinde yapılan yayınları görmezden gelir yokmuş gibi davranırsan güvenilirliğini yitirirsin.

Sen Müessese müdürü iken ocağa girmeyen sendikacı işçilere 2 sene boyunca ocak maaşı öder bu konuda soruşturma geçirirsen, senin Müessese müdürün de 2 hafta boyunca lojmanında çalıştırdığı işçileri ocakta gösterir onlara ocak yevmiyesi verir. Sesini çıkaramazsın.

Genel müdüre yakışan Milletvekillerini rahatlatacak bir çalışmayı en kısa sürede yaparak milletvekillerine teslim ederek 1 yıl içinde bunları yapıp bu sonucu alacağız şeklinde net bir raporu ortaya koymaktır. Öyle mekanize çalışmasının sonucunu kendi emekli olacağı 2023 sonrasında alacağız diyerek bu iş olmaz.

 Aksi takdir de kendisi sebebiyle kurumun tekrar ülke gündemine gelmesine sebep olacak ve milletvekillerinin elinin güçlü olarak Bakanın ve Cumhurbaşkanının karşısına çıkma fırsatını elinden alacaktır.