Yerel basına düşen bir haberde  Kazım Eroğlu açıklama yaparak Salı gününden itibaren kömürün yıkattırılamadığını söylüyor. TTK'nın bütün Müesseselerin Müdürlüklerinin kömürünü yıkama taahhüdü veren Zafer İnşaat'ın sadece Karadon Müessese Müdürlüğü ve Gelik işletme Müdürlüğü'nün kömürünü yıkayacağını belirterek taahhüdünden vazgeçtiğini söyleyerek şikayet ediyor Kazım Eroğlu.

Kazım beyin B planı da varmış B planı mahkemeye gitmekmiş. Bunu da açıklıyor genel müdür. Burada kendisini alkışlıyoruz. B planı olarak mahkemeye gitmeyi tasarlayan bir bürokrat daha önce siz gördünüz mü bilmem. Liyakatin olduğu yerde B planı mahkemeye gitmek olan bürokrat olmaz.

Firma taahhüt etmiş de sonra vazgeçmiş de

Neyin taahhüt’ü Kazım Bey bu iş taahhütle nasıl oluyor koca bir müessesenin kömür yıkatma işi taahhütle verilir mi başka müessesenin kömürünü yıkayan bir firmaya.

Zafer madencilik 2015 yılında TTK Genel Müdürlüğünün  15+3 yıl Karadon Taşkömürlerinin Yıkattırılması, Katı Atıkların Yayılması ve Tesisten çıkan Kömürlerin Torbalattırılması işini ihale ile almadı mı?

Sonra yıl olmuş 2021 firmaya sen falan müesseselerin kömürünü de yıkayacaksın diyorsun bu ilave yıkanacak kömürleri ihale yapmadan o firmaya verince kurumu zarara uğratmıyormusunuz ?

Bunun yanında ihaleye fesat karışmış olmuyor mu ?

Sen 2015 yılında karadon müessesesinin kömür yıkatma işini ihale ederken 6 yıl sonra Üzülmez ve kozlu kömürlerini de burda size yıkattıracağım deseydiniz o şekilde ihale yapsaydınız belki başka firmalarda talip olacak ve çok daha uygun fiyatlarla anlaşma yapacaktınız?

Öyle değilmi Kazım bey

Şimdi şanslısınız firma yapmıyorum demiş sizi de kurtarmış müthiş B planınızı devreye sokup hatanızı tescil ettirmeyin bu formülü akıl edip size sunan kurmayınızı da gözden geçirin

Yoksa bu işte köpürecek ve zehirli köpükleri nasıl 2 katı fiyata bize sattılar diye işin içinde kim varsa hesap sormamanız sağıra yatmanız gibi bu işte sokaklarda ve Ankara da konuşulur hale gelecektir.

Bu arada işi çözemeyip mahkemeye mecbur kalmanıza B planı adı vermeniz biraz komik oldu TTK adına yakışmadı.