Dolmabahçe saat kulesini saf garibanlara satan sülün Osman herkes tarafından bilinir. Dolmabahçe meydanında gezerken saat kulesine bakan gariban saf vatandaştan para ister bu saat benim saate baktın ücretini öde der. Sonrada koskoca Dolmabahçe saat kulesini saf vatandaşa satar.

Sülün Osman’ın bir başka hikayesi de boğaz köprüsünü saf bir vatandaşa satması üzerine bunun gibi daha birçok hikayeler.

Şimdi etrafımıza baktığımız da sülün Osman’ı mumla arayacağımız hikayeler görüyoruz.

Bu şehirde her türlü dalavere içerisinde olanlar, kendilerini rahatlıkla itibarlı kişiler olarak tanıtabiliyor ve bundan faydalanabiliyor.

Eli kalem tutamayan iki kelimeyi bir araya getiremeyen doğru düzgün yazmayı bilmeyenler gazetecilik yapabiliyor.

Gazetecilik yaptığını iddia edenler sipariş edilen haberleri ya da birileri ile ilgili haberleri eğip bükerek bazen en kalitesiz olanı süper kaliteli gibi göstererek kalemini köşesini yada gazetesini satışa çıkarıp insanları kandırmaya çalışabiliyorlar.

En kalitesiz ürünler dünyanın en iyi markası diyerek satılabiliyor.

Bilgisi becerisi olmayan işi bilmeyen memurlar bürokratlar önemli görevlere rahatlıkla atanıyor veya atattırılıyorlar.

Sonrada neden başarılı işler yapamıyoruz diye hayıflanılıyor.

Az başarılı olan işi bilen yaptıkları ile dikkat çeken öne çıkan bürokratlar hemen yarın önümüze engel çıkar, o başarılı olursa bizim başarısızlığımız dikkat çeker, bize rakip olur düşünceleri ile ivedi bir şekilde engelleniyor.

Liyakat hak getiriyor.

Proje yapılıyor süper diye lanse ediliyor henüz iki sene bile üzerinden geçmeden yıkılıyor yerine başka bir şey yapılıyor.

Alakasız kişilere üstelik toplum tarafından yüzde olarak anılmayınca tanınmayan kişilere ilin  üst makamlarından biri verilebiliyor.

Şimdi yazının başlığı görünce kim bu Zonguldak’ta ki sülün Osman diye merak ettiğinizi biliyorum. Ama bütün bunların yaşandığı şehirde bir tane sülün Osman olur mu?

Sülün Osmanlarımız çok.

Ve sizde bir sürü Sülün Osman tanıyorsunuz elbette.

Madenci anıtına dikkat edin her an önünde açıklama yapanlara satabilir birisi ))